Lazar Kukić (©Starsport)
Lazar Kukić (©Starsport)

Dinamova velika pobeda u Kilu, ali Zebre idu u četvrtfinale, Kukić četiri u metu; senzacija Visle u Nantu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.03.23. | 21:17

EHF Liga šampiona: Rumunski prvak dobio na Baltiku četu Filipa Jihe sa 32:31, ali nemački tim ide dalje zbog trijumfa u Bukureštu sa 41:28. Poljski vicešampion posle penala izbacio Francuze - 30:29 (25:25)

Sve je bilo jasno posle prvih 60 minuta u Bukureštu. Kil je razbio Dinamo sa 41:28, pa je revanš bio samo formalnost. Tim Lazara Kukića je pokazao da nije zalutao u nokaut rundi Lige šampiona, slavio je u prepunoj Vunderino areni sa 32:31 i oprostio se u velikom stilu od Evrope, ostvarivši najveći uspeh u istoriji.

Kil je opravdao ulogu favorita i u narednoj rundi ide na Pari Sen Žermen Petra Nenadića u jednom od derbija četvrtfinala najjačeg klupskog takmičenja na tlu Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac bio je odličan, pogodio je četiri puta mrežu Zebri. Domaćin je u nedelju očitao lekciju lideru Bundeslige Fukseu iz Berlina, pa je opuštenije ušao u meč, nije bilo rezultatskog imperativa za tim češkog stručnjaka Filipa Jihe. Dinamo je pobedio u poslednjim trenucima meča, kada je Ukrajinac Andrij Akimenko za svoje polovine ubacio loptu u nebranjenu mrežu. Pre toga su Zebre izgubile loptu, a levoruki rukometaš gostiju je iskoristio poklon za muk u Kilu.

Četvrtak, 18.45: (1,20) Vesprem (11,0) Seged (5,60)

U pobedničkom timu samo je rumunski reprezentativac Ante Kuduz bio efikasniji od Kukića. Pet puta ja zatresao mrežu, dok su po četiri puta pogodili i Stanislav Kašparek i Aleks Paskal Garsija. Alžirski golman Kalifa Gedmane je imao 12 intervencija.

Ubedljivo najefikasniji igrač meča bilo je švedsko krilo iz Kila Niklas Ekberg sa devet pogodaka, dok su Patrik Vinček i Erik Johanson pogodili po četiri puta. Tomas Mrkva je zaustavio 12 udaraca gostima iz Bukurešta, dok junak nedeljne pobede nad Fukseom, Niklas Landin Jakobsen, nije mnogo branio, imao je dve intervencije.

Visla iz Plocka je jedva ušla u nokaut rundu pohedom u Portu, prestigla je Zagreb, a sada je stigla do četvrtfinala posle iznenađujuće pobede u Nantu posle penala - 30:29. I u revanšu u Francuskoj bilo je nerešeno - 25:25 posle 60 minuta, a u penal ruletu bolji je bio poljski vicešampion koji je zakazao dvoboj sa nemačkim prvakom Magdeburgom u četvrtfinalu.

Vodio je Nant sa čak šest golova prednosti u prvom poluvremenu, ali u nastavku sjajna igra čete Ćavija Savatea. Imala je Visla 25:23 minut pre kraja, ali je za manje od 60 sekundi primila dva pogotka. Aleksandr Kavalkanti je izjednačio 10 sekundi pre kraja posle probijanja gostiju i nebranjenog gola Visle. Jedan promašeni sedmerac domaćina bio je koban, Visla je drugi poljski klub, posle Kjelcea, među osam najboljih u Evropi.

U pobedničkom timu po pet pogodaka delo su Tina Lučina i Sergeja Kosorotova, dok je kod Nanta briljirao Ajmerik Min sa devet pogodaka.

PAROVI ČETVRTFINALA

Kil – Pari Sen Žermen

Vesprem/Seged – Kjelce

Gudme/Olborg – Barselona

Visla Plock – Magdeburg

EHF LIGA ŠAMPIONA – BARAŽ ZA ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Kil - Dinamo Bukurešt 31:32 (16:17), prvi meč: 41:28

Nant - Visla Plock 29:30 p.p. (25:25), prvi meč: 32:32

Četvrtak

18.45: (1,20) Vesprem (11,0) Seged (5,60), prvi meč: 36:23

20.45: (1,40) GOG Gudme (8,50) Olborg (3,60), prvi meč: 28:30

***kvote su podložne promenama


tagovi

EHF Liga šampionaRK KilRK Dinamo Bukurešt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara