""
""

Doktorska računica – šta će biti ako Vinjales bude bolji?

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.17. | 11:43

Valentino Rosi se nada da Meverik Vinjales u njegovom društvu neće postati bolji od Horhea Lorenca

Iz ugla Valentina Rosija, Meverik Vinjales ne bi trebalo da nadmaši Horhea Lorenca na motociklu Movistar Jamahe. Doktorova bojazan potiče od činjenice da je novajlija bio savršen na testu u Valensiji, ali in a Sepangu…

Izabrane vesti

Kako bilo, Italijan priznaje da je njegov novi kolega u boksu itekako sposoban da osvoji titulu. Znači li to da Rosijeva zvezda lagano počinje da zalazi na GP nebu?
“Imao sam jake protivnike u svojoj karijeri, ali me niko nije naveo na odustajanje. Ne mislim da će se sada to desiti, ili se barem nadam tome. Sve zavisi od rezultata. Vinjales je moj veliki problem. Nadao sam se da će biti lošiji od Lorenca, ali umesto toga, on je odmah bio brži, pa mi ostaje nada da neće postati još bolji”, rekao je Valentino Rosi, kao da se plaši da će ga novi takmičar na istom motoru isprašiti.
“Stvarno, ne znam šta da mislim. Vinjales je mlad, za generaciju je iza Lorenca koji je sjajan vozač. Nadam se ipak da Meverik neće biti još bolji od njega. Kada je reč o Horheu, znatiželjan sam da vidim kako će se on snaći sa Dukatijem. Biće to zanimljivio videti ove godine”, zaključak je sa tri tačke Valentina Rosija.

Iznenađujuće, gotovo alarmantno po Valentina Rosija zvuči i podatak sa današnjeg testa na Sepangu. Naime, Kejsi Stoner je za ekipu Dukatija osvojio najbolje vreme. Andrea Doviciozo je vozio za nijansu sporije, dok je Meverik Vinjals bio treći. Da se zaključiti da je Dukati ove sezone jako brz, ali ne i Valentino Rosi koji je postigao tek osmo mesto. Horhe Lorenco je bio duplo gori. Danas je Dukatijev motocikl vozio loše, pa je u plasmanu tek na 17. mestu.

Rezime priče je da se Doktorova noćna mora od brzog Vinjalesa iz imaginacije preselila na stazu. Movistar Jamaha je dobila motociklistu kakvog je želela.

(Foto: Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMeverik VinjalesJamahaHorhe LorencoDukati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara