EU RMR: MOUZ zaustavio Team Spirit, Cloud9 savladao Vitality

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 03:02

Dva iznenađenja!

Autsajderi su došli do velikih pobeda u mečevima za 3-0 na EU RMR B kvalifikacijama za PGL Copenhagen Major. MOUZ je prekinuo pobednički niz Spirita i to bez izgubljene mape, dok je Cloud9 uspeo da nadigra Vitality 2-1.

Team Spirit i Vitality su ušli kao apsolutni favoriti u današnje mečeve, ali su na kraju morali da se zadovolje borbom za 3-1 učinak koja ih čeka u četvrtom kolu.

Izabrane vesti

Iako se za sada ne zna tačno kako će Valve rangirati timove za PGL Copenhagen Major, zna se da bi 3-0 timovi trebali da imaju obezbeđen plasman u Legends fazu, što uspeh ekipa MOUZ i Cloud9 čini još bitnijim.

Cloud9 i Vitality su razmenili 13-8 pobede na mapama Overpass i Inferno. C9 je na mapi Overpass imao 5-7 zaostatak na poluvremenu, ali su u nastavku prepustili samo jednu rundu protivniku, dok je Vitality očekivano bio jači na svom piku Inferno.

Na odlučujućem Anubisu C9 je poveo 5-0 na CT strani što je malo ko mogao da očekuje, a posebno je iznenadio Kirill "Boombl4" Mikhailov koji se ovaj meč odlično snašao u AWP ulozi, i pored toga što je istovremeno lider ekipe, kao i pored toga da je na suprotnoj strani imao najboljeg igrača sveta Mathieu "ZywOo" Herbauta.

ZywOo je nakon dva vanserijski dobra izdanja čak i za njegove standarde usporio danas, a ostatak tima nije mogao da nadoknadi njegovu slabiju igru što je C9 uspeo da iskoristi i dođe do zasluženog 3-0 učinka.

U drugom meču neporaženih timova MOUZ je uspeo ono što Astralisu nije pošlo za rukom, da iskoristi slabiju igru Spirita na Vertigu i dođe do 13-10 pobede, a potom i da ponovi uspeh na Mirage gde su slavili 13-11. Danil "donk" Kryshkovets je imao još jedan slabiji dan i meč je završio sa 27-36 skorom i 0.88 rejtingom.

U mečevima 1-1 timova koji su se igrali na jednu dobijenu mapu Apeks je pregazio Monte 13-5 iako su Ukrajinci ponovo zaigrali u punom sastavu. Heroic je još jednom savladao Astralis, ovoga puta 13-7 rezultatom na Mirage, a ENCE je nakon produžetaka bio bolji od GamerLegiona 16-14. ECSTATIC je došao na jednu pobedu do Majora tako što su savladali OG 13-11.

Od Majora su se oprostili Nexus i Pera. Nexus je izgubio od Guild Eagles, dok je Preasy nadigrao tim Pera za opstanak na EU RMR.

Sutra se kao derbi meč izdvaja duel Team Spirit - Heroic u žrebu 2-1 timova, dok će Vitality imati popravni protiv ENCE. Apeks ima odličnu priliku da se plasira na Major jer ih do njega deli samo pobeda protiv ekipe ECSTATIC. 

U tri meča za opstanak kao derbi se izdvaja duel Astralis - Monte. OG će imati težak zadatak da savlada GamerLegion, dok će guild Eagles izaći na megdan danskom sastavu Preasy.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara