"Formula 1"
"Formula 1"

F1: Slavlje Rozberga, pucale gume, menjač zakucao Fetela

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.06.13. | 16:13

Britanac Luis Hamilton napravio je pravi podvig pošto je u šestom krugu ostao bez zadnje leve gume, ali je uprkos tome uspeo da nadoknadi propušteno i kao četvrti završi trku

Formula 1Nemac Niko Rozberg, vozač Mercedesa, pobednik je današnje trke za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstonu. Treću pobedu u karijeri, drugu ove godine, ostvario je u dramatičnom finišu, uspevši da za delić sekunde umakne Australijancu Marku Veberu.

Treći u cilju bio je Španac Fernando Alonso, koji je starttovao sa devete pozicije, a pravi podvig napravio je Britanac Luis Hamilton koji je na početku trke, u šestom krugu, ostao bez zadnje leve gume, ali je uprkos tome uspeo da nadoknadi propušteno i kao četvrti završi trku. Sa staze je iz istog razloga izleteo i Felipe Masa, a potom i Žan Erik Vernj.

Veliki peh imao je aktuelni trostruki šampion sveta Nemac Sebastijan Fetel kome je deset krugova pre kraja trke, pri vođstvu i pre dnosti u odnosu na Rozberga od dve i po sekunde, otkazao menjač zbog čega je morao da odustane.

(FOTO: Action images) 

Izabrane vesti


tagovi

EvropaFelipe MasaFormula 1Luis HamiltonNiko RozbergSilverstounVelika Britanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara