G2 na korak do odbrane titule, ispali Vitality i SK Gaming

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 21:57

Najbolji evropski LOL tim nastavio dominaciju

G2 Esports se ubedljivom 3-0 pobedom protiv BDS-a plasirao u finale zimske sezone LEC lige i sada ih još samo jedan trijumf deli od odbrane trofeja, dok su se od plejofa oprostili Team Vitality i SK Gaming koji su izgubili u mečevima za opstanak.

Čini se da treba da prođe još dosta vremena kako bi G2 imao ozbiljniju konkurenciju u Evropi, kada pogledamo kako su deklasirali najbližeg rivala.

Izabrane vesti

Team BDS je odlično izgledao u grupnoj fazi šampionata i u prve dve runde plejofa gde su upisali pobede bez izgubljene partije, ali protiv G2 su bili nemoćni da uzmu makar jedan utešan gejm.

Najveću razliku smo videli na solo lejnovima, pogotovo u trećoj partiji u kojoj su BrokenBlade i Caps potpuno nadigrali svoje rivale, a u partiji u kojoj je G2 napravio 27 killova za 28 minuta, BrokenBlade je ostvario 8-2-7 skor kao Ksante, dok je Caps imao 8-1-9 kao Hwei. Ništa manje dominantan nije bio ni Hans Sama na 9-1-5 Kalisti, dok je Yike završio partiju bez smrti sa 1-0-22 Ivernom.

G2 se najviše namučio u prvoj partiji u kojom smo za 35 minuta igre videli samo 17 killova ukupno, a već od druge G2 preuzima inicijativu i pokazuje zašto su toliko ispred konkurencije u regionu.

BDS će imati šansu za popravni ukoliko pobede boljeg iz meča Fnatic - MAD Lions.

MAD Lions je danas savladao Vitality sa 2-0, dok je Fnatic uspeo da napravi veliki preokret protiv SK Gaminga i slavi 2-1, uz neverovatno uzbudljivu završnicu u odlučujućoj trećoj partiji.

Fnatic i MAD Lions su se već sastali na startu plejofa kada je Fnatic odneo 2-0 pobedu. Fnatic je ujedno i jedini tim koji je uspeo da uzme jednu partiju protiv G2 u dosadašnjem toku plejofa, a ostaje da vidimo da li će uspeti da savladaju prepreke koje su pred njima i zakažu još jedan G2 - Fnatic derbi u finalu LEC-a.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara