Nikola Grbić (©MN Press)
Nikola Grbić (©MN Press)

Grbić na Lisinca i Podraščanina u borbi za evropski tron

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.03.21. | 21:09

Keđežin Kozle i Trentino igraće 1. maja u Veroni za pehar najboljeg tima Starog kontinenta

U superfinalu Lige šampiona za odbojkaše 1. maja u Veroni igraće Zaksa Keđežin Kozle i Trentino, epilog je dramatičnih revanš mečeva polufinala.

Drama kakva se na pamti, atomska odbojka, hičkokovska završnica posle dva i po sata rovovske bitke u Poljskoj. Nekadašnji selektor Srbije Nikola Grbić je majstor za zlatne setove. Srpski stručnjak je odveo Zaksu Keđežin Kozle u superfinale Lige šampiona. Pao je šestostruki šampion Evrope, moćni Zenit iz Kazanja. U prethodnoj rundi, poljski šampion je srušio vladara Starog kontinenta Lubea, takođe, posle zlatnog seta, a isto je Zaksa uradila i protiv ruskog tima.

Izabrane vesti

Grbićev tim je slavio u prvom meču u Kazanju sa 3:2 iako je gubio sa 2:0. U revanšu, osam meč lopti je bilo malo domaćinu. Žilavi ruski tim predvođen zvezdama svetske odbojke Ervinom Ngapetom i Maksimom Mihajlovim digao se iz pepela. Prvo je kod vođstva tima iz Keđežina sa 2:1 u setovima u četvrtom setu spasao pet meč lopti, a u petom periodu igre još dve. Pobedio je Zenit sa 3:2, istim rezultatom sa kojim je izgubio u prvom meču. Putnika u superfinale odlučivao je zlatni set.

Zaksa je uspela da premosti psihološku barijeru prokockanih šansi u prethodna dva seta, poslednjim atomima snage dobije velikog rivala sa 15:13 u ključnom setu. Grbićev tim je vodio sa 9:6, Zenit se opet vratio, smanjio na 13:12. Zaksa nije iskoristila osmu meč loptu na 14:12, ali jeste devetu, za veliku pobedu i plasman u superfinale Lige šampiona gde je čeka jedan od italijanskih titana Trentino koji je eliminisao favorizovanu Peruđu.

Četvrtak, 17.30: (2,19) Zenit Sankt Peterburg – Dinamo Moskva (1,60)

U pobedničkom timu Kamil Semenjuk i Lukaš Kažmarek su postigli po 21 poen, Aleksandra Slivka 17, a Dejvid Smit 13. Ruski tim je predvodio korektor Maksim Mihajlov sa 27 poena, a pratio ga je Ervin Ngapet sa 22. Njih dvojica su bili jedini sa dvocifrenim učinkom. Najbliži tom bio je Fjodor Voronkov sa devet, dok je Poljak Bartoš Bednorž imao sedam poena.

Nikola Grbić čeka u Veroni 1. maja tandem srednjih blokera Trentina Srećka Lisinca i Marka Podraščanina. Tim iz Trenta je slavio je protiv Peruđe u prvom meč sa maksimalnih 3:0. U revanšu trostrukom šampionu Evrope falilo je dva seta i ona su osvojena iako su Đavoli Aleksandra Atanasijevića imali prednost od 2:0. Međutim Trentino se onda razigrao, uspeo da osvoji dva seta i posle deceniju igraće za četvrtu krunu šampiona Starog kontinenta. U revanšu Peruđa je ostvarila Pirovu pobedu sa 3:2, nedovoljno za četu belgijskog stručnjaka Vitala Hejnena.

U timu Peruđe najbolji je bio Vilfredo Leon sa 21 poenom, Tijs Ter Horst je imao 15, a Sebastijan Sole 11. Aleksandar Atanasijević nije igrao. Cele sezone je na ledu kod Hejnena. Kod Trentina, najefikasniji je bio holandski korektor Nimir Abdel Aziz sa 17 poena, dok je Brazilac Rikardo Lukareli imao 11. Srećko Lisinac je sakupio osam poena, a Marko Podraščanin, koji je proteklog leta stigao upravo iz Peruđe, imao je pet uspešnih akcija.

LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

Zaksa Keđežin Kozle - Zenit Kazanj 2:3 (17:25, 25:16, 25:21, 28:30, 18:20), zlatni set: 15:13 /prvi meč: 3:2/

Peruđa - Trentino 3:2 (25:22, 25:17, 23:25, 17:25, 15:6) /prvi meč: 0:3/


tagovi

OK ZenitKeđežin KozleCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara