ITB raspustio tim; Janko Paunović izostavljen sa liste analitičara

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.03.24. | 15:00

Novosti iz esporta

Britanska ekipa Into The Breach je raspustila svoj CS2 tim nakon što su poslednjoj dvojici aktivnih igrača dozvolili da potraže nove ekipe.

Džoi "CRUC1AL" Steusel i Kerol "rallen" Rodovik su ostali do samog kraja uz ITB koji je probao da oformi novu petorku, ali u tome nisu uspeli zbog čega su preostali igrači stavljeni na transfer listu. 

Izabrane vesti

Njih dvojica su bili deo petorke koja je u februaru prošle godine potpisala za ITB i koja je ostvarila ogroman uspeh plasmanom u četvrtfinale BLAST Paris Majora. 

Nakon toga ekipa nije uspela da ponovi sličan rezultat i zabeleži uspeh na nekom od većih turnira, a nakon neuspeha u EU RMR kvalifikacijama za PGL Copenhagen Major ostali su i bez glavnog sponzora, što je dodatno zakomplikovalo budućnost organizacije.

Direktor ITB-a Sem "SlayTheMinotaur" Masedonio je saopštio da će se vratiti na leto sa novom ekipom, i da će fokus biti na formiranju tima koji će imati makar osnovu, odnosno tri igrača, iste nacionalnosti. Ako pronalaženje igrača prođe kako treba, videćemo novi ITB već u kvalifikacijama za drugi Major ove godine - Shanghai Major.

GamerLegion menja 9Pandas na PGL Copenhagen Majoru

Ruska ekipa je primorana da propusti PGL Copenhagen Majora zbog problema sa vizom. Samo tri od pet igrača su bila u mogućnosti da se pojave u Danskoj na vreme, zbog čega je PGL bio primoran da ih zameni sa ekipom GamerLegion, koju su savladali u finalnoj rundi baraža za plasman na takmičenje. 

Ekipa koju predvodi Denis "seized" Kostin ipak neće zaigrati na prvom CS2 Majoru, iako su uspeli da uhvate poslednji voz za turnir pobedom na LCQ-u (Last Chance Qualifiers). Šest ekipa sa 2-3 učinkom tokom EU RMR turnira su se borili za poslednji slot, a 9Pandas su savladali prvo Astralis, a potom i GamerLegion za veliko slavlje igrača koji su verovali da su ostvarili svoj san da zaigraju na toliko dugo iščekivanom eventu.

Umesto toga oni će morati da se zadovolje gledanjem Majora, a ostaje im nada da će ipak dobiti novac od prodaje stikera iako neće igrati (za sada još uvek nema zvanične potvrde o tome, ali je definitivno ishod koji se očekuje u ovoj situaciji).

Ovo znači da će ekipa koju predvodi Januš "Snax" Pogorzelski ipak zaigrati na Majoru, iako ostaje upitno u kakvoj je formi GL koji je nakon Major kvalifikacija odigrao samo jedan zvaničan meč, kada su izgubili u prvom kolu kvalifikacija za BLAST Spring Showdown.

Izmena u sastavu učesnika Majora nije uticala na raspored prvog kola, GamerLegion će igrati protiv AMKAL-a na startu turnira.

Ričard Luis među voditeljima prvog CS2 Majora

Popularni esport novinar Ričard Luis će se po prvi put od 2021. godine naći u ulozi voditelja na CS Majoru.

Po mnogima najbolji esport novinar svih vremena, Ričard Luis koji se prethodno oprobao i u drugim ulogama uključujući i ulozi hosta turnira, se vraća na ekrane za prvi CS2 Major. Iako je u više navrata izjavio da ne želi da sarađuje sa kompanijama ESL i BLAST koje bojkotuje zbog njihovih poslovnih poteza, pristao je da dođe na Major koji će organizovati rumunska kompanija PGL.

Upravo je na PGL Stockholm 2021 Majoru RL poslednji put bio pred kamerama, a ovoga puta će raditi u duetu sa Efje "sjokz" Deportere, slavnom LoL voditeljkom koja već nekoliko godina uspešno radi i u drugim esport naslovima, primarno CS-u.

Kada je reč o voditeljima primetno je odsustvo dva poznata lika, a to su Freja "Freya" Spirs i Tres "stunna" Sarantus, a u ostalim ulogama najviše je komentara privuklo odsustvo našeg Janka "YNk" Paunovića koji se nije našao na listi analitičara. 

Treba napomenuti i da se na listi observera našao Marko "shev" Krajčenski, koji nastavlja da pruža sjajne rezultate u svojoj oblasti na najvećim CS eventovima.

Prva faza PGL Copenhagen Majora počinje u nedelju u 17 časova, kada ćemo u akciji videti ukupno 16 timova koji će se boriti za osam mesta koja vode u glavnu fazu turnira.

Nivera napustio Valorant, vraća se u CS esport

Belgijski igrač marokanskog porekla Nabil "Nivera" Benrlitom je objavio da napušta Valorant esport i da traži CS2 ekipu.

Nivera je CS:GO esport napustio u septembru 2021. godine, nakon što je šest meseci proveo na klupi ekipe Vitality. On se takmičio od 2019. godine, a šest meseci nakon što je izašao iz Vitality priključio se ekipi Team Liquid u Valorantu, gde je zaigrao sa starijim bratom, takođe bivšim CS igračem, Adilom "ScreaM" Benriltomom

Nakon Liquida obreo se i u popularnoj organizaciji Karmine Corp, u kojoj je ujedno i završio svoju Valorant karijeru, makar za sada.

Kako je igrač sam izjavio i dok je igrao Valorant sve vreme je mislio na Counter-Strike, a koliko su mu obaveze dozvoljavale, trošio je slobodno vreme igrajući ga i prateći esport turnire.

On je takođe dodao da ga je brat podržao u odluci da se vrati CS-u, i da je u poslednjih šest meseci vredno vežbao i pripremao se za povratak.

Za razliku od njega, ScreaM je izjavio da i dalje traži prilike u Valorantu, tako da su za sada makar šanse minimalne da braću vidimo zajedno u CS2. 

Nivera je tokom svoje igrače karijere u Valorantu komunicirao na engleskom jeziku, zbog čega postoji šansa da ga vidimo i u nekom od internacionalnih mikseva.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara