Marko Milosavljević (©Starsport)
Marko Milosavljević (©Starsport)

Kako do olimpijskih kvalifikacija? Pobeda nad Lalama obavezna, navijamo za Crnogorce protiv Slovenije

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 18:31

Srbija na +12, Slovenija na +17. Treba nam pomoć čete Zorana Roganovića

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Svaki gol protiv Argentine je bio bitan. Šteta zbog poslednjeg napada. Umesto da imamo +8, na kraju samo +6 – 28:22 u drugom meču Grupe 3 na Svetskom prvenstvu u Katovicama. Orlovi su ostali bez četvrtfinala posle pobede Nemačke nad Holandijom sa 33:26, ali smo i dalje u igri za 10. mesto koje bi moglo da odvede na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre naredne godine.

Izabrane vesti

Četa Tonija Đerona mora da pobedi Holandiju, po mogućstvu sa što većom gol razlikom i da završimo sa šest bodova. Hrvatska je posle pobede nad Belgijom viđena kao najbolja treća, treba da savlada za dva dana Bahrein, odnosno da završi na devetom mestu. Za 10. su kandidati Slovenija, Srbija, Holandija, Portugalija, Mađarska i Island.

Slovenci su u najboljoj poziciji, jer imaju gol-razliku +17. Srbija je na +12. Trećeplasirana ekipa u Grupi 2 imaće šest bodova, kao i Orlovi. Portugalci su na pet bodova i +15 i u poslednjem kolu igraju sa Švedskom u Geteborgu. Island ima četiri boda i +6, a Mađarska takođe četiri i -11. U ovoj grupi, Srbija ne bi trebalo da ima opasnog takmaca.

Nedelja, 15.30: (6,25) Crna Gora (12,0) Slovenija (1,17)

Problem je samo Slovenija. Ona sutra (15.30) u poslednjem kolu igra u Krakovu sa Crnom Gorom. Četa Zorana Roganovića može da izbori treću poziciju, ali je izgubila šanse da obezbedi kvalifikacije za OI posle poraza od Poljske u petak. Tim Uroša Zormana nam beži pet golova i ako pobedi, teško će Srbije moći do željene pozicije broj 10. Nadamo se da će Miloš i Branko Vujović i ostali Lavovi da odigraju dobro i da iznenade Sloveniju.

Podsetimo, četvrtfinalisti su sigurni putnici za olimpijske kvalifikacije (šampion sveta ide direktno u Pariz kao i domaćin Francuska). Uslov da deseti ide u olimpijske kvalifikacije je da Egipat bude šampion Afrike i da prvak Evrope naredne godine u Nemačkoj bude neko od reprezentacija koji su već obezbedili kvalifikacije za Olimpijske igre, odnosno da bude od drugog do osmog mesta na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. Obe solucije su veoma realne.

Mnogo ima kombinacija, ali je najvažnije da Srbija igra za nešto u ponedeljak (18.00) protiv Holandije u Katovicama.



tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeRukometna reprezentacija Slovenijerukometna reprezentacija crne gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara