"Slavlje Stefana Peterhansela"
"Slavlje Stefana Peterhansela"

Kraljevi Dakara - Peterhansel, Sanderlend i Nikolajev

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.01.17. | 13:11

Završeno 38. izdanje čuvene reli avanture u Južnoj Americi. Sagmajster 73. u kategoriji motociklista

Slavlje Stefana PeterhanselaNapopularnije reli takmičenje na svetu, Dakar reli, njegovo 38. izdanje sinoć je došlo do poslednjeg cilja. Odiseja koja je počela drugog dana nove 2017. u glavnom gradu Paragvaja, Asunsionu, nakon 12 etapa, od kojih je nekoliko skraćeno ili preskočeno uglavnom u Boliviji zbog katastrofalnih kiša, završena je u Buenos Ajresu.

Prvo mesto u kategoriji automobila osvojio je legendarni Francuz Stefan Peterhansel za volanom Pežoa, ispred timskog kolege i sunarodnika, Sebastijana Leba. Peterhanselu je to sedma titula u kolima, a 13. ukupno pošto je prvih šest osvojio na motociklu.

Izabrane vesti

Sem Sanderlend je bio presrećan po prolasku kroz ciljKod dvotočkaša trka je završena prvom pobedom Sema Sanderlenda koji je austrijskom KTM-u doneo 16. trijumf na Dakar reliju. Kamaz je nastavio dominaciju u konkurenciji kamiona,  slavivši 14. titulu, pošto se na najviši stepenik podijuma po drugi put popela tročlana posada koju pretvodi ruski vozač Eduard Nikolajev.

Pobednički tim KamazaJedini predstavnik Srbije na Dakar reliju, entuzijasta Gabor Sagmajster zauzeo je respektabilno 73. mesto u generalnom plasmanu dvotočkaša pošto je na KTM-u trku završio za ukupno 48 sati 31 minut i 38 sekundi štopovane vožnje.

(foto: Action Image, kamazmaster.ru)


tagovi

Argentinaauto-moto sportautomobilizamDakar reliGabor SagmajsterJužna AmerikaRusijaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara