Marko Podraščanin (©Starsport)
Marko Podraščanin (©Starsport)

Kreću i odbojkaši: Nismo prvi put ispraćeni kao neznanci, neće biti ni prvi put da se vratimo nasmejani

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.08.23. | 13:43

Za početak – Švajcarska

Odbojkašice večeras za polufinale, a kolege muškarci na startu Evropskog prvenstva koje se ove godine održava u Italiji, Bugarskoj, Makedoniji i Izraelu. Prvi rival Švajcarska, na papiru autsajder, mada sinoćnji poraz Bugarske od Španije poziva na oprez, iako je ovde kvalitativna razlika ipak daleko značajnija i sve osim rutinske pobede Srbije bila bi prvorazredna senzacija.

No, i selektor Igor Kolaković upozorava: svaki rival mora da se poštuje jednako i protiv svakoga mora da se bude jednako agresivan.

Izabrane vesti

Prvi protivnik – zavrediće našu pažnju i energiju. Evropsko prvenstvo nije svaki dan, mislim da su svi svesni toga. Iskusniji posebno, imaju drugačiji pristup od mlađih, kojima svakako treba pomoći. Ipak se prvi put susreću s velikom scenom“, kaže Kolaković, koji doduše neće imati ceo tim na raspolaganju.

Marko Ivović je noć pre polaska dobio stomačni virus, Uroš Kovačević ima problem sa povredom i pitanje je kada će moći da pomogne...

Ivović je u dosta iscrpljenom stanju ostao u Srbiji, videćemo u kom je stanju i koliko može da pomogne u par prvih duela. Kovačevićeva povreda nije teška, ali zabrinjava jer ne može da se reši u ovako kratkom roku. Gajimo i dalje nadu da bi tokom šampionata mogao da nam pomogne, sigurno neće moći ovde u Peruđi. Tako da u ovom trenutku na raspolaganju imamo dvojicu primača Kujundžića i Perića. Ono što su pokazali je garancija da ćemo na toj poziciji ipak biti dobri“.

Za početak bi trebalo da bude dovoljno. Švajcarska zaista nije nivo Srbije, koja možda nije na vrhuncu moći, ali je ipak predstavnik zemlje koja sa prethodnih šest evropskih prvenstava ima pet pet polufinala. Pa ipak, delom sigurno i zbog toga što su nadležne odbojkaške institucije zakazale početak muškog Evropskog prvenstva dok se igra završnica ženskog, nisu tako ispraćeni što malo i smeta iskusnom Marku Podraščaninu. Ne mnogo, jer...

Znamo da ćemo imati dobru atmosferu i ovde, da ćemo imati podršku u Srbiji. Otišli smo ovde kao neznanci, nisu nas ni novinari ni javnost najlepše ispratili. Ali to nam je motiv više, jer nije ovo prvi turnir da se to dešava, a Bože zdravlja neće biti ni prvi turnir da se vratimo nasmejani“, kaže Podraščanin, koji je inače juče proslavio 36. rođendan, pa o želji valjda ni ne moramo previše.

Da ne čuje niko, moja rođendanska želja bila da odemo do tog Rima. Svi ćemo se potruditi“, dodaje Marko misleći na novi plasman u polufinale.

On sam sa evropskih prvenstava već ima dva zlata i tri bronze. Pa moramo da mu verujemo.

Podsetimo, Srbija će igrati u Grupi A sa Švajcarskom, Italijom, koja na domaćem terenu brani šampionsku krunu, Belgijom, Estonijom i Nemačkom. U osminu finala idu prve četiri ekipe, a tamo se ukrštamo sa Grupom C u kojoj su Poljska, Holandija, Češka, Danska, Crna Gora i Makedonija.

GRUPA A

Ponedeljak

Belgija – Italija 0:3 (17:25, 18:25, 15:25)

Sreda

18.00: (1,05) Nemačka (hen -2,5) Estonija (7,70)

21.00: (10,9) Švajcarska (hen 2,5) Srbija (1,01)


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor KolakovićMarko Podraščanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara