Vilfredo Leon (©CEV)
Vilfredo Leon (©CEV)

Leon posle osvajanja Superkupa: Jedino važno je pobeda, a kako se ja osećam? Sutra je novi dan...

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 15:13

"Po mom mišljenju nije tačno da nismo igrali najbolje što možemo", rekao je odbojkaš Peruđe

Gubila je Peruđa 0:2 u finalu Superkupa i 17:20 u trećem setu. Bila je na ivici ambisa, ali je nekako izvukla prvo treći set, potom četvrti, pa onda i taj-brejk.

Nisu izabranici Anđela Lorencetija blistali, ali su podigli nivo igre kad je bilo najpotrebnije i došli do cilja. Počeli su odbojkaši moćnog italijanskog kluba sezonu na najlepši mogući način - sa peharom u rukama.

Izabrane vesti

Vilfredo Leon je bio važna karika u pobedi, mada je bilo mnogo nesigurnosti u njegovom izdanju. Napravio je sedam grešaka u napadu, još šest na servisu. Pet puta je izblokiran... Ali, upisao je i 17 poena iz napada, tri važna asa, jedan direktan blok - ukupno je sa 21 poenom doprineo pobedi.

"Po mom mišljenju nije tačno da nismo igrali najbolje što možemo. Odbojka, a i generalno sport, je takva da si nekad ispred rivala, a nekad si u zaostatku - ali to ne znači da si uradio nešto loše. Najvažnija je pobeda. Mi smo to ostvarili i moramo da budemo srećni. Uz to znamo da treba da popravimo neke elemente na terenu", rekao je Vilfredo Leon.

Navijači Peruđe se nadaju da će Leon biti fizički spreman za izazove u nastavku i da neće imati nikakvih zdrastvenih problema.

"Ovo je velika pobeda za ceo tim. Zasluge idu i na račun navijača koji su prešli dug put da bi bili sa nama, dali su nam energiju koja nam je bila potrebna. Kako se ja osećam? Šta da kažem... Dao sam sve od sebe na utakmici, a sutra je novi dan".

Nije želeo da se žali Kubanac sa poljskim pasošem, iako je trener Lorenceti nagvestio da nije u najboljem mogućem stanju trenutno...



tagovi

Vilfredo LeonOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara