Žoan Zarko
Žoan Zarko

Markez dobio kvalifikacije, pa spušten za šest mesta

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.11.18. | 14:44

Moto GP prvak kažnjen zbog opasne vožnje u Maleziji, prvi kreće Zarko, drugi Rosi

Aktuelni i petostruki Moto GP šampion, Mark Markez ipak neće sutra od 06.00 po srednjoervopskom vremenu krenuti sa pol-pozicije koju je osvojio, već će to učiniti sa sedmog mesta.

Španski as je, naime kažnjen zbog opasne vožnje pošto je ugrozio Italijana Andereu Janonea. Bio je svestan toga i Markez, pa se odmah izvinio, ali mu ni to nije pomoglo da izbegne penale. Ljubitelji Moto GP koji baš i ne mirišu Hondinog asa bi rekli da on dobija kazne tek kad obezbedi titulu, a  da mu se dotle svašta oprašta. Neki bi rekli, ne i mi...

Izabrane vesti

U svakom slučaju, pol-pozicija je pripala Francuzu Žoanu Zarku (Jamaha), drugi kreće legendrani Italijan Valentino Rosi (Jamaha), treći je Janone (Suzuki), četvrti još jedan Italijan, Andrea Doviciozo (Dukati), a peti Australijanac Džek Miler (Dukati).

Do kraja Moto GP sezone, u kojoj se ponovo, treći put zaredom okrunio Markez, ostalo je da se odvezu sutrašnja VN Malezije na pisti Sepang, a zavesa na 2018. će biti spuštena za dve sedmice u Valensiji. Treba napomenuti da je padala kiša tokom kvalifikacija koja se očekuje tokom celog vikenda, što će značajno uticati na konačan plasman.

FOTO: Shutterstock


tagovi

Mark MarkezŽoan Zarko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara