Moćni Srbi osvojili evropski trofej! Lisabon i Rui Košta gledali epsko finale, pao slavni Magdeburg

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 21:20

Istorijski rezultat Benfike, koja je osvojila rukometnu Ligu Evrope - 40:39

Lisabon večeras slavi istorijski trofej - osvojena je rukometna Liga Evrope u spektakularnoj atmosferi Altis Arene! Ogromne zasluge za to idu i srpskim asovima, Petru Đorđiću i Lazaru Kukiću, koji su sa svojom Benfikom savladali slavni Magdeburg posle produžetaka - 40:39 (32:32, 15:14).

Đorđić je bio drugi strelac pobedničkog tima sa osam pogodaka, dok je Kukić dao dva manje, ali je se njegov doprinos još jednom ogledao kroz izuzetno razigravanje ekipe. Ali ne samo to, u samoj završnici, kad su Nemci igrali sa igračem više, Kukić je skinuo cepelin u odbrani i tako povukao svoju ekipu ka trofeju.

Izabrane vesti

Utakmica je imala brojne preokrete. Aktuelni šampion sveta i izvesno budući šampion Nemačke imao je pobedu u svojim rukama, s obzirom na to da je tri sekunde pre kraja meča vodio sa 32:31. Domaćin je uspeo da izbori produžetke preko Aleksisa Boržesa, ali je ostala dilema da li je snažni igrač Benfike tom prilikom napravio i prestup.

U produžecima je ekipa iz Lisabona bila u boljem momentu, pa je sa trofejom u rukama završila ovaj epski finalni okršaj. Još jedan fenomenalan meč odigrao je i španski golman, ruskog porekla, Sergej Ernandez, koji je meč okončao sa 16 odbrana, a na kompletnom Fajnal foru sakupio ih je ukupno čak 30. Na kraju mu je zasluženo pripala i MVP nagrada.

Velikoj tituli radovao se i legendarni Rui Košta, aktuelni predsednik čitavog sportskog društva, kome je ovo prvi trofej u aktuelnom mandatu.

Trener Benfike Ćema Rodrigez u produžecima je priredio nešto što ljubitelji rukometa nisu često bili u prilici da gledaju, zaigrao je sa trojicom pivotmena, a to je na kraju dalo i veliki rezultat. Petar Đorđić prvi strelac Lige Evrope zajedno sa Halilom Jaganjcem iz Neksea. Obojica su postigli po 107 golova u ovoj sezoni.

Čitava utakmica je bila u potpunom rezultatskom egalu, sa kratkim napadačkim naletima oba tima. Benfika je uspela da odgovori i u napadačkom i u defanzivnom smislu, čime je došla u situaciju da Portugaliji donese prvi evropski rukometni trofej.


tagovi

Lazar KukićPetar ĐorđićRK BenfikaRK Magdeburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara