Landin
Landin

Neverovatni Landin uništio Šveđane, Danska je najbolja na planeti!

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 19:05

Golman nemačkog Kila začarao mrežu u Kairu, zabeležio 15 odbrana i bio najzaslužniji za veliko slavlje selekcije Nikolaja Jakobsena - 26:24

Rukometna selekcija Danske osvojila je drugu uzastopnu titulu svetskog šampiona , pošto je u finalu u Kairu savladala velikog rivala Švedsku sa 26:24 (13:13). Apsolutni heroj selekcije Nikolaja Jakobsena bio je neverovatni čuvar mreže Niklas Landin, koji je imao 15 odbrana u finalnom meču i do potpunog ludila doveo Šveđane. Golman nemačkog Kila je bukvalno sprečio svaki nalet protivnika da se vrati u igru, a na kraju je i dva minuta pre kraja, pri rezultatu 25:23 odbranio sedmerac.

Legendarni Mikel Hansen je bio najefikasniji igrač meča sa šest postignutih golova. Sa druge strane Hampus Vane se pet puta upisao u strelce. Utakmicu su obeležile granitne odbrane oba tima, u prvom poluvremenu je kod Šveđana blistao i Andreas Palička, ali je tokom drugih 30 minuta apsolutna zvezda utakmice bila na golu sjajnih Danaca.

Izabrane vesti

Selektor Danske je ključni potez utakmice napravio uvođenjem Jakoba Holma. Fenomenalni bek Fuksea je zaigrao na krilima razbranjenog Landina i počeo nemilosrdno da rešeta gol Šveđana. Danci su se u 49. minutu odmakli na tri gola prednosti (23:20) i to je bila najava početka velikog slavlja ove selekcije u Kairu. Šampion sveta je imao taj luksuz da u završnici meča više od pet minuta ne postigne gol, ali je imao nepremostivu barijeru pred svojim golom.

Pored najefikasnijeg Hansena, pet golova za pobedničku selekciju postigao je Nikolaj Nilsen, a jedan manje Holm. Kod Švećana se četiri puta u strelce upisao Albin Lagergen.

Danci su tako uspeli da odbrane titulu koju su pre dve godine na fantastičan način osvojili protiv Norveške u svom Herningu. Jakobsenova selekcija je postala tek četvrta u istoriji svetskih prvenstava koja je uspela da odbrani trofej. Do sada su po dva puta to ostvarile selekcije Francuske i Rumunije, a jednom Švedska

Šveđani su bili prijatno iznenđenje. Stigli su na sever Afrike desetkovani, bez dvocifrenog broja igrača, ali su pokazali da je reč o rukometnoj supersili koja ima veliki broj kvalitetnih rukometaša koji igraju pre svega u najjačem šampionatu na svetu, Bundesligi. Na kraju im je malo falilo da naprave iznenađenje u finalu, a možda bi se to i dogodilo da nije bilo neverovatnog Landina.


tagovi

SP u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara