Ljubomir Obradović (©Reuters)
Ljubomir Obradović (©Reuters)

Obradović nije više selektor Zelenortskih Ostrva

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.09.23. | 13:17

Iskusni stručnjak posle dve godine napustio kormilo rukometnog vicešampiona Afrike

Srpski stručnjak Ljubomir Obradović nije više selektor rukometne reprezentacije Zelenortskih Ostrva.

Dve godine je nekadašnji trener Crvene zvezde i Partizana, bivši kormilar srpskih rukometašica, odlično predvodio ovu afričku selekciju. Bio je vicešampion Crnog kontinenta 2022, učesnik Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj u januaru ove godine.

Izabrane vesti

Obradović nije više selektor. Rukometni savez Zelenortskih Ostrva se zahvaljuje srpskom stručnjaku na trudu koji je uložio. Želimo mu uspeh u budućim projektima. Zelenortska Ostrva će dobro da pamte trenutke sa Obradovićem na klupi”, napisao je Rukometni savez ove zemlje na svom Fejsbuk profilu.

20.00: (1,20) Tuluz (11,0) Šartr (5,60)

Obradović je sa ovom selekcijom osvojio srebrnu medalju na Afričkom Kupu nacija prošle godine, a odlazi samo četiri meseca pre novog kontinentalnog prvenstva koje se igra od 18. do 28. januara u Kairu.

Srpski strateg ja ne klupi ove selekcije pre dve godine zamenio Žozea Tomaša. Nije poznato ko je naslednik nekadašnjeg selektora srpskih rukometašica koje su bile šeste na svetu pod Obradovićevom komandom na Svetskom prvenstvu u Kumamotu 2019. godine. Obradović je ostavio dubok trag u Portugaliji. Vodio je između ostalih i najbolji tim ove zemlje, Porto.


tagovi

Ljubomir Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara