Mina Mijatović i Bojana Gočanin (©MN Press)
Mina Mijatović i Bojana Gočanin (©MN Press)

Parovi se već naziru: TENT i Železničar sigurni na prvom stepeniku plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 22:43

Svi favoriti opravdali tu ulogu u premijernim mečevima četvrtfinala

Sve četiri favorita su opravdala tu ulogu u prvim mečevima četvrtfinala plej-ofa, pa se već naziru polufinalni parovi. Naravno, imaće njihovi rivali priliku da uzvrate u revanš utakmicama, koja se igraju u petak... Ali, teško da će biti više majstorica.

U ponedeljak je Jedinstvo prvo napravilo korak ka završnici, a danas su pobede upisale i ekipe TENT-a, Zvezde i Železničara.

Izabrane vesti

Lajkovčanke nisu dozvolile Sremu da uzme ni set - 3:0 (25:8, 25:14, 25:17). Od starta su postavile stvarni na željeno mesto - već u prvom setu su srozale samopouzdanje protivnika na minimum i onda su rutinski došli i do druga dva seta.

Vanja Ivanović je bila naefikasnija sa 12 poena, a učinak ostalih pokazuje koliko su bile izjednačene pa se ova pobeda apsolutno može proglasiti timskom. Ksenija Tomić i Jovana Zelenović su zabeležile po deset poena, Milena Koprivica osam, a Kelsi Veltman sedam. U sastavu Srema po sedam poena postigle Ana Mihajlović i Minja Drašković.

Kad je duel TENT-a i Partizana u pitanju - crno-bele su uspele da uzmu set i pokažu zube. Obrenovčanke su se oslonile na Minu Mijatović koja je zabeležila 22 poena i Natašu Čikuc-Dins koja je brojala do 21. Jovana Cvetković je bila treća dvocifrena sa deset, Nevena Sajić je upisala devet, a Ana Malešević sedam.

Mina Mijatović je na ovom susretu igrala na poziciji korektora, dok su primačku dijagonalu činile Cvetkovićeva i Sajićeva.

U poraženom taboru iz Beograda Ana Krulj je imala 17 poena, Aleksandra Petrović 13, a Isidora Rodić deset.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE

Ponedeljak

Jedinstvo - Omladinac 3:0

Utorak

TENT - Partizan 3:1

Železničar - Srem 3:0

Crvena zvezda - Ub 3:1



tagovi

OK TentŽOK Železničar LajkovacSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara