Ljubomir Obradović (©MN Press)
Ljubomir Obradović (©MN Press)

Povratak na mesto uspeha: Obradović u Portugaliji

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.07.21. | 13:38

Nekadašnji selektor ženske reprezentacije Srbije naredne dve sezone vodiće Avanku

Ostavio je Ljubomir Obradović dubok trag u Portugaliji. Sa Portom je osvojio šest titula u isto toliko sezona na klupi Zmajeva. Iskusni stručnjak vraća se na mesto uspeha.

U naredne dve sezone vodiće Avanku.

Izabrane vesti

"Obradović će biti naš trener", potvrdio je predsednik ovog kluba Hose Kosta za O Žogo.

Čelni čovek Avanke rekao je da je ranije želeo da dovede srpskog stručnjaka.

"Pre tri godine smo želeli da angažujemo Obradoivća, ali tada to nije bilo moguće. Ovaj put smo uspeli. Veoma sam srećan zbog njegovog dolaska. Ne samo da verujem da će to biti dobro za nas, nego i za portugalski rukomet", istakao je Kosta.

Obradović je između 2009. i 2015. godine dominirao u Portugaliji na klupi Porta. Osim šest kruna ima i dva Superkupa ove zemlje. Zmajeve je dva puta vodio do grupne faze Lige šampiona.

U bogatoj karijeri vodio je veliki broj kubova u Srbiji. Bio je na klupi večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana, a poslednje četiri godine bio je selektor ženske reprezentacije Srbije. Najveći uspeh sa našom reprezentacijom bilo je šesto mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu pre dve godine. Posle loših rezultata na Evropskom prvenstvu krajem prošle godine i kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju u Mađarskoj, Rukometni savez Srbje je odlučio da ne produži saradnju sa Obradovićem, pa ga je zamenio slovenački stručnjak Uroš Bregar.



tagovi

Ljubomir Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara