"Žukov napada Rio"
"Žukov napada Rio"

Prkosni Rusi: Danas letimo u Rio! Idemo da pobedimo za one koji ostaju

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.07.16. | 13:24

„Siguran sam da ćemo biti pobednici", rekao je predsednik Olimpijskog tima Aleksandar Žukov ohrabren podrškom Kremlja i Vladimira Putina koji je juče na svečanom ispraćaju rekao da će bez Rusa ostala zlata izgubiti sjaj

Žukov napada Rio

Sa moskovskog aerodroma Šeremetjovo danas je put Rija poleteo avion Olimpijskog tima Rusije. Desetkovani odlukom o isključenju velikog broja sportista sa Olimpijskih igara u Riju, Rusi pred poletanje obećavaju da će se boriti za sve one kojima je zabranjen pristup elitnom takmičenju. Oni s tim u vezi nagoveštavaju da će njihova zemlja biti sveukupni pobednik, a da će zbog njihove nepravde tuđa zlata poneta iz Rija manje sijati.
„Siguran sam da ćemo biti pobednici", rekao je predsednik Olimpijskog tima Aleksandar Žukov, ohrabren svečanim jučerašnjim ispraćajem i susretom sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, koji je bodrivši sportiste dao nedvosmislenu izjavu u kojoj ostaje pri stavu da je odluka o suspenziji presedan koji će ostaviti brojne sportske i druge posledice.
„Pitanje isključenja ruskih sportista izlazi iz domena prava i prevazilazi zdrav razum. Tuđa zlata će zato manje sijati", izjavio je Putin na ceremoniji u Kremlju što je sudeći prema atmosferi sa Šeremetjova dovelo do spontane euforije, i nacionalnog uzleta ruskih sportista kojima Rijo sada deluje kao pozornica za dokazivanje pravde.

Izabrane vesti

Rukometašica Ana Šen, obećala je da u Rio ne ide zarad sebe i svoje slave već zarad svih onih koji su suspendovani. Posle gromkog aplauza upućenog reprezentativci Rusije, na njene reči je odreagovao i odbojkaš Sergej Tetjuhin.
„Danas, kao nikada ranije, moramo da ostanemo ujedinjeni i da postanemo porodica“, reči su Tetjuhina koji je sa nacinalnim timom samo nekoliko minuta kasnije poleteo čarter letom put Brazila tražeći pravo na sportsku jednakost svih takmičara bez razlike na zemlju porekla i eventualne ranije grehe... 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir PutinRusijaOlimpijske Igre 2016Ana ŠenAleksandar Žukov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara