"Detalj sa susreta"
"Detalj sa susreta"

Rasplet pred plej-of u KHL-u

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.02.17. | 13:55

Kontinentalna hokej liga ulazi u samu završnicu, što je odlična prilika da se malo prošire "kladilački vidici"

Detalj sa susretaBliži se kraj regularnog dela sezone u drugoj najjačoj hokejaškoj ligi na svetu, a u svakoj konferenciji ostalo je još nekoliko mesta koja vode u doigravanje. U Istočnoj konferenciji situacija je puno komplikovanija nego na Zapadu jer su trenutno samo tri ekipe sigurne za plej-of dok su s druge strane stvari prilično jasnije.

ZAPADNA KONFERENCIJA
Na Zapadu su sigurni SKA, CSKA, Torpedo, Jaroslav i Dinamo Moskva, ali uprkos tome ni jednoj ekipi nije se dogodio pad forme, a možemo biti prilično sigurni kako do toga ni neće doći s obzirom da je nastavak sezone pred vratima i niko u ovom trenutku ne želi da "skine nogu sa gasa".

Izabrane vesti

Osim pet nabrojanih ekipa prilično je siguran i Dinamo Minsk koji na šestom mestu ima 10 bodova prednosti pred prvim pratiocem. U posljednjih pet utakmica Dinamo je upisao sve pobede, a treba i očekivati nastavak niza s obzirom da beloruska ekipa teoretski još nije osigurala nastavak sezone.

Za poslednje dve pozicije koje vode u plej-of  borba će se voditi između četiri ekipe (Vitjaz, Soči, Jokerit, Slovan), a u najboljoj je poziciji Vitjaz s obzirom da ima najmanje odigranih utakmica u toj konkurenciji i najviše bodova. Važno je istaknuti kako je ekipa iz predgrađa Moskve u najboljoj formi u ligu sa šest pobeda u nizu i za očekivati je da neće propustiti priliku da zadrži poziciju među osam najboljih.

KVOTE I IGRE ZA KHL POTRAŽITE OVDE 

U najlošijoj je poziciji Slovan koji za  ima dve odigrane utakmice više od Vitjaza i šest bodova manje, dok za osmim Jokeritom zaostaju pet bodova. Realno je očekivati borbu Jokerita i Sočija za posljednje mesto koje vodi u doigravanje pa od njih u sledećim kolima treba očekivati najviše, pogotovo sutra kada obe ekipe igraju s lošijim protivnicima sa dna tabele.

ISTOČNA KONFERENCIJA
Na Istoku su trenutno sigurni Magnitogorsk, Omsk i Kazan, tri najjače ekipe i glavni konkurenti za osvajanje konferencije. Ni jedna od tih ekipa ne igra u sjajnoj formi u zadnje vrijeme pa bi ih u raspletu sezone valjalo izbegavati. Prilično je siguran i Traktor koji trenutno drži četvrtu poziciju, ali do kraja sezone ima još samo tri utakmice pa s njihove strane opuštanja neće biti žele li da potvrde prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa.

Od petog do devetog mesta samo je šest bodova razlike i u krugu od pet ekipa (Ufa, Baris, Kunlun, Admiral, Sibir) svako može da ostane bez doigravanja. Buđenje se treba očekivati od Ufe koja je na odličnoj petoj poziciji, ali ima dve utakmice više od konkurencije i trenutno je u vrlo lošoj formi. Dobili su tek jednu od posljednjih deset utakmica.

Pozicije u prvih osam drže još Baris, Kunlun i Admiral koji nastojati da ne kiksnu do kraja sezone, a njihov pogrešan korak na devetom i desetom mestu čekaju Sibir i Niznekamsk. Obe ekipe su u odličnoj formi u zadnjih nekoliko utakmica, a s obzirom da imaju dovoljno kvaliteta od njih se očekuje jak završetak sezone jer svaki poraz može da znači kraj snova o plej-ofu. 

(Ilustracija: Thinkstock)


tagovi

RusijaKHLHrvatskahokejEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara