Vojvodina - Zenit (CEV)
Vojvodina - Zenit (CEV)

Rusi slali bombe sa servis linije, Voša bez pravog odgovora

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.12.21. | 19:30

Drugi poraz Novosađana u Ligi šampiona, ovog puta na domaćem terenu - 0:3

Moćni Zenit se iz Novog Sada vraća sa bodovima u koferima. Odbojkaši Vojvodine nisu uspeli na domaćem terenu da izbegnu drugi poraz u Ligi šampiona, iako su bili motivisani i veoma borbeni. U nekim trenucima su bili ravnopravan protivnik, u nekim su imali i vođstvo, ali kad se pogleda sve ukupno daleko su bili od iznenađenja. Ruski tim je znao kada treba da pokaže koliko je jak, odlično je servirao i na kraju je bez problema zabeležio i drugi maksimalni trijumf u elitnom takmičenju - 3:0 (25:22, 25:13, 25:20).

Najbolju partiju u Novom Sadu prikazao je Egor Kljuka, koji je bio prvi poenter pobedničkog tima sa 15 poena. Pratio ga je Viktor Poletajev sa 13, a po deset su upisali Dmitri Pašitski i Tine Urnaut. U ekipi Vojvodine najbolji je bio Radoslav Parapunov sa 17 poena.

Izabrane vesti

Odlično se Vojvodina nosila sa favoritom tokom prvog seta. Novosađani su imali bolje otvaranje, dobrom igrom su izgradili prednost 8:6, a onda prepustili kontrolu protivniku koji je vezao četiri poena i preokrenuo na 10:8, pa vođstvo čuvao do samog kraja. Rasla je razlika i na plus šest, domaći su u jednom trenutku žestoko zapretili i prišli na 23:21. Naterali su protivničkog trenera da traži tajm-aut, kako bi zaustavio njihov nalet. Rusi su uspeli da se izbore u finišu i povedu u setovima. Novosađani su bili sasvim dostojan rival - nisu uopšte grešili, ali su Rusi na kraju razliku napravili jakim servisima. U napadu i na bloku su bili približno jednaki, a gosti su odservirali šest aseva (pet više od domaćih) i zahvaljujući tim bombama dobili prvi čin.

U drugom je publika u Spensu mogla da gleda moćne poteze ruskih igrača. Iz svih zona su slali opasne napade, nastavili su da dominiraju na servisu, a bili su bolji i na bloku. Vojvodina nije na prijemu uspela da smiri protivničke početne udarce, pa je organizacija igre bila otežana. Veoma ubedljivo su gosti dobili ovaj period, u kome nije bilo drame - 25:13. Odlično su se držali domaći u trećem setu, ali su u završnici Rusi preokrenuli i zabeležili pobedu.

LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE - DRUGO KOLO

Grupa A

Knak Ruselar - Jastržebski 0:3

Četvrtak

18.00: Hebar - Fidrihshafen

Grupa B

Grinjard Mazeik - Dinamo Moskva 0:3

Sreda

20.30: Varšavska – Zirat Bankasl

Grupa C

Lokomotiva Novosibirsk - Zaksa 1:3

Sreda

19.00: Merkur Maribor – Lube

Grupa D

Sreda

Vojvodina – Zenit 0:3

Benfika – Berlin (U TOKU)

GRUPA E

Sreda

19.30: Kan – Peruđa

Četvrtak

20.30: Trentino - Fenerbahče



tagovi

OK VojvodinaSlobodan BoškanOK Zenit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara