Odbojkaši Peruđe (©CEV)
Odbojkaši Peruđe (©CEV)

Šok u Italiji: Peruđa eliminisana u četvrtfinalu, Milano priredio senzaciju

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 22:47

Posle eliminacije u Ligi šampiona, Simone Đaneli i drugari ispali i u domaćem prvenstvu

Pamtiće se dugo 10. april u Odbojkaškom klubu Milano. Taj tim je ušao u plej-of sa osme pozicije i verovatno nije mogao ni da sanja da će eliminisati u četvrtfinalu Peruđu. Ali, čuda se definitivno dešavaju!

Najveću senzaciju u sezoni priredili su odbojkaši Milana, izbacili su iz borbe za titulu ekipu koja je aktuelni svetski šampion i čiji dres nose Simone Đaneli, Vilfredo Leon, Kamil Semenjuk...

Izabrane vesti

Videlo se da je Peruđa ranjiva čim je zabeležila dva poraza u seriji, ali teško da je bilo ko očekivao da će izgubiti majstoricu na domaćem terenu. Milano je večeras slavio posle četiri seta - 18:25, 25:21, 29:27, 25:23 i tako ostavio protivnika bez učešća u Ligi šampiona naredne sezone!

Peruđa je vodila 1:0 i 2:1 u četvrtfinalnoj seriji posle ubedljivih partija (3:0, 3:1), Milano je dva puta uzvraćao i na domaćem terenu dobijao meč 3:2. Sve je moralo da se rešava u majstorici, u kojoj je ponovo ogromna uloga favorita bila na strani svetskog prvaka.

Sve je krenulo i večeras po planu trenera Andree Anastazija, dobila je njegova ekipa velikom razlikom prvi set i činilo da da je u odličnom ritmu. Međutim, u naredna tri sve se promenilo. Posebno dramatičan bio je treći, koji je završen rezultatom 29:27. Tri set lopte je propustila Peruđa i tako zagorčala sebi potpuno život.

U četvrtom je ponovo Milano dobio neizvesnu završnicu i tako eliminisao glavnog favorita za trofej u Italiji.

Juki Išikava je bio MVP posle 18 postignutih poena za pobednike, a Erera je za poražene zabeležio 20. Semenjuk ga je pratio sa 15. Leon je ostao na samo tri poena.

Najskuplji tim sveta je prethodne nedelje završio takmičenje u polufinalu Lige šampiona. Očigledno da se ekipa još od toga nije oporavila, pa je dozvolila da joj se desi još jedan šok. Nešto ranije je doživela i iznenađujući poraz u polufinalu Kupa.

Neverovatno zvuči da je Peruđa u ligaškom delu ostvarila nešto što nije viđeno u Italiji više od 40 godina - uspela je da ga završi bez poraza. Ali, to ništa nije značilo posle ovakvih izdanja u plej-ofu.

U polufinalu će se sastati Trentino - Pjaćenca i Milano - Lube Ćivitanova.


tagovi

OK PeruđaSimone ĐaneliVilfredo Leon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara