SUDAR DIVOVA: Vreme je za ledeni El Klasiko!

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.03.18. | 09:11

Najjači napad na najtvrđu odbranu u finalu Zapadne konferencije Gagarinovog kupa (18.30)

Ono što je veliki derbi između Real Madrida i Barselone za Španiju, to je Rusima dvoboj SKA i CSKA u hokeju. Pišu tamošnji novinari - važniji i od samog finala Gagarinovog kupa. A u konačnom obračunu Zapadne konferencije pred ono veliko finale sa šampionom Istoka sastaju se baš oni! Biće to pravi spektakl... 

Hokejaši tima iz Sankt Peterburga i dalje seju strah najjačom evropskom ligom. Dovoljno svedoče činjenice da su regularni deo sezone završili sa čak 14 bodova više u odnosu na CSKA te izborili plasman u finale nakon samo devet u odnosu na minimalnih osam utakmica. Pali su Čerepovec (4:0) i Lokomotiv iz Jaroslavlja (4:1). SKA je brzo završio posao. Poslednji meč igrao je 22. marta i stoga imao dva dana odmora više u odnosu na Crvenoarmejce, što nikako ne treba prenebregnuti, pogotovo pri sastavljanju tiketa. Aktuelni šampioni u ovaj susret ulaze odmorniji. 

Izabrane vesti

Najjači adut SKA je - napad. Pavel Dacjuk, Nikita Gusev, Ilja Kovalčuk, Vadim Šipačev i ekipa mogu da stvore nešto ni iz čega i iskoriste svaku priliku koja im se ukaže. Jednostavno, ne postoji ofanziva u KHL-u koja može da im parira. Izabranici Olega Znaroka su u plej-ofu prosečno postizali 3,22 gola po meču, u regularnom delu sezone sveukupno 227! O kakvom napadačkom arsenalu je reč svedoči podatak da je drugi tim po efikasnosti prvog dela šampionata bio CSKA sa "samo" 175 datih golova.

Znarok nema kadrovske probleme, osim povređenih defanzivaca Romana Rukavišnikova i Šveđanina Davida Rundblada, ali oni već neko vreme ne igraju.

Sa druge strane, CSKA je do finala odigrao 10 mečeva. Armejci su bili bolji od gradskog rivala Spartaka (4:0), kao i od Jokerita (4:2). Finski klub je posebno namučio CSKA, iako rezultat možda tako ne govori. Dve utakmice su okončane nakon regularnog dela, a u petoj je viđeno čak pet produžetaka. Taj meč trajao je 142 minuta i devet sekundi (ukupno ŠEST SATI) što je novi rekord u KHL-u.

Glavni adut Crvenoarmejaca je, za razliku od SKA, veoma jaka defanziva, odnosno golman Ilja Sorokin i odbrana sačinjena od bivših NHL-ovaca Alekseja Marčenka, Nikita Nesterova i verovatno budućeg igrača najjače hokejaške lige na svetu Bogdana Kiseleviča.

Kada je reč o napadu, Kiril Kaprizov je zakazao u odnosu na regularan deo sezone (jedan gol na 10 mečeva), ali ga solidno menja Sergej Andronov. Treba naglasiti da Kaprizov nije tip igrača koji je opterećen statistikom, već se podređuje timu. 

 Igor Nikitin nema problema sa povredama. 

SKA i CSKA su u regularnom delu sezone dvaput odmeravali snage, oba puta je slavio tim iz Sankt Peterburga. Zato i ne treba da čudi što je ekipa Olega Znaroka okarakterisana kao favorit, tim pre što ovu seriju započinje na svom ledu i što je ipak reč o iskusnijoj ekipi. CSKA poseduje mlađi kolektiv, ali ne i manje ambiciozan. Kako bilo, uzbuđenja neće manjkati. Najjači napad na najtvrđu odbranu u ligi. Ulog je veliki. Jasnog favorita nema. Sve obećava istinski spektakl...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:30 8397 KHLPF SKA St.Petersburg - CSKA ug 0-4 1,65
Ukupna kvota1,65

KHL, PLEJ-OF

Foto: Shutterstock


tagovi

KHLsportsko klađenjehokej na ledu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara