undefined
undefined

Tužno prizemljenje, Srbija ne ide na Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 18:58

Mađarice slavile sa ubedljivih 31:23

Ženska rukometna reprezentacija Srbije doživela je težak poraz od Mađarske u Đeru, čime je i zvanično ostala bez šansi da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju - 23:31 (12:16).

Izabranice Ljubomira Obradovića odigrale su još jedan nepovezan meč, bile su trome i nedovoljno pokretljive u napadu, dopustile su protivnuku preveliki broj otvorenih akcija i kontranapda, pa je poraz bio neizbežan. Srbiji je ostao još jedan kvalifikacioni meč sa Kazahtanom u nedelju, ali on ništa ne može da promeni po pitanju plasmana.

Izabrane vesti

Mađarice se u velikom stilu vraćaju na Olimpijske igre, nakon što su propustile one u Londonu i Rio de Žaneiru. Sa druge strane, Srbije tamo nema od 1988. godine, pa će se čekati najmanje 36 godina, jer će naredna šansa biti 2024. godina.

Jedina raspoložena u taboru selekcije Ljubomira Obradovića bila je Marina Dmitrović sa šest pogodaka, dok su Dragana Cvijić i Katarijna Krpež Šlezak i Jelena Trifunović postigle po tri. Kod Mađarica je najefikasnija bila Sandra Sološi Začik sa sedam golova, Aniko Kovačič je postigla šest, a Viktorija Lukač četiri.

Srpkinje su meč odigrale bez koncentracije i samopouzdanja, a dodatan problem predstavljao je veliki broj promašenih zicera, koji je podizao protivnika. Mađarice su u prvom poluvremenu imale i pet golova prednosti, dok su u drugom išle do maksimalnih plus osam, kojom je razlikom završen i meč.

Mađarska je čitav meč odigrala u skladu sa zahtevima koje nalaže moderan rukomet. Napadi su išli brzo i jednostavno, bez previše komplikovanja, dok je u Obradvićevom sastavu sve bilo suprotno od toga, pa je na završni turnir zasluženo otišao kvalitetniji tim, sa daleko modernijim sistemom igre.

GRUPA 2 (ĐER, MAĐARSKA):

Srbija - Mađarska 23:31 (12:16).

20.30: Rusija - Kazahstan



tagovi

Ljubomir Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara