(©CEV)
(©CEV)

Vakif ipak s neke druge planete... Ruma položila ispit, Jedinstvo zasijalo samo na početku

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.11.23. | 20:18

Ekipa iz Stare Pazove ubedljivo poražena u duelu sa aktuelnim evropskim šampionom

Bio je spektakl i bilo je 3:0 za Vakifbank... Ništa neočekivano. Odbojkašice Jedinstva ugostile su aktuelnog šampiona Evrope, koji čak nije morao ni da igra sa najjačom postavom da bi uzeo sva tri boda i zabeležio maksimalnu pobedu (25:15, 25:17, 25:14).

Ruma je dobila priliku da vidi uživo ekipu koja važi za najbolju na svetu u 21. veku. Ovaj gradić u Sremu je položio ispit sa visokom ocenom. Hala je bila popunjena (2200 gledalaca), navijači su aktivno učestvovali u predstavi, a klubovi su pokazali ono što se i najavljivalo...

Izabrane vesti

Prva utakmica na domaćem terenu ikada za Jedinstvo u Ligi šampiona završena je ubedljivim porazom, ali će ona svakako biti stavljena u red onih istorijskih... Ne samo da je prva, nego je i posebna zbog imena protivnika. Želju da odmere snage sa Vakifbankom imaju i mnogo jače igračice od ovih koje su u sastavu Jova Cakovića. A nekima se takva prilika nikada neće pružiti...

Mariji Miljević i drugaricama jeste. I sjajno su krenule. Nisu im se na početku vezale ruke, nisu delovale fascinirane protivnikom. Kompletan ambijent ih je samo motivisao. Snažan napad, dobra odbrana, odličan blok... Očas posla sijalo je na semaforu 10:7 za domaćina. I morao je odmah da reaguje selektor Srbije koji vodi turskog velikana Đovani Gvideti tajm-autom. Malo kritika, malo saveta i eto preokreta. Vakif ne samo da je ubacio u veću brzinu, nego je u svom stilu krenuo da melje rivala. Tu je negde i prelomljeno pitanje pobednika. Neko bi pomislio prerano, ali definitivno je tako bilo.

(CEV)(CEV)

Jedinstvo od sredine prvog seta više nije delovalo kao ekipa koja vodi glavnu reč. Vakifbank je imao inicijativu, kontrolu, sve je držao u svojim rukama i igrao taman toliko da ne ugrozi dobijanje nijednog seta. Na trenutke su srpske igračice pokazivale neke odlične poteze, ali sve je to bilo skromno u odnosu na aktuelnog šampiona Evrope.

Turski tim je sjajno predvodila Aleksandra Franti. S obzirom na to da je Gvideti na klupi ostavio glavne napadačke opcije Gabi Gimaraeš, Džordan Tompson i Zehru Guneš - otvorila se prilika za Amerikanku da preuzme vodeću ulogu. Već u prvom setu je zabeležila devet poena i pokazala da je izuzetno raspoložena. Slično je nastavila i u naredna dva...

Ona je odradila veliki posao u napadu i na prijemu, a ostale su je dobro pratile. Vakif je bio bolji u bloku, napadu, na prijemu i na servisu. Napravio je više grešaka iz početnog udarca, ali to nije posebno uticalo na rezultat.

Franti je završila meč sa 17 poena (napad 24-15, 63 odsto), Čijaka Ogbogu je upisala 11, a Aleksija Karatašu deset. Srpkinja Bianka Buša se zaustavila na šest (napad 13-3, 23 odsto).

(CEV)(CEV)

U srpskom timu jedina dvocifrena bila je Tamara Miljević sa 12 poena. Una Vajagić je zabeležila sedam, a Iva Šućurović i Mina Osmajić po pet.

Posle drugog kola Vakifbank i Vero Volej Milano imaju maksimalan skor 2-0, set količnik 6:0. Jedinstvo i Miluz imaju nula bodova, a u narednom kolu će imati međusobni okršaj. Taj duel je na programu 29. novembra u Rumi od 19.00 časova. Biće to dobra prilika da se dođe do prvih bodova...

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

2. kolo

GRUPA A

Miluz - Vero Volej Milano 0:3

Jedinstvo - Vakifbank 0:3



tagovi

CEV Liga šampionaŽOK Jedinstvo Stara PazovavakifbankĐovani GvidetiBianka BušaJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara