""
""

Zarkovi realni snovi pred trku u Muđelu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.17. | 11:05

Vanzemaljci su počeli da ga se plaše! Zarko misli da bi i u Muđelu može da napadne poziciju sa Le Mana

Niko ne može da ospori munjevitu adaptaciju Žoana Zarka na kraljevsku klasu. On je dvostruki, ali i aktuelni šampion Moto 2 klase od koga se očekivao pad sa ozbiljnijih pozicija u najjačoj konkurenciji. Zašto pad? Pa, naravno da bi realističan pogled na stvarnost ukazivao na debitantsku sezonu motocikliste koji usput vozi za tim koji nije fabrički. Jamaha Teh 3 naravno da nije isto što i Movistar ekipa iako se sve mota oko “M1” mašina. Zarko je ipak i na staroj Jamahinoj mašini pokazao da ne mora baš sve uvek ide po planu inicijacije za novajlije. Ne dobar, on je odličan sve od Katara, pa se spravom dosta od njega očekuje i u Muđelu.
“Nakon trke u Francuskoj koju sam završio na podijumu imam visok nivo motivacije pred trku u Italiji. Ipak, moram još da držim noge na zemlji jer me čeka još dosta učenja. Treba još nešto da shvatim kako bih potpuno razumeo ovaj motocikl da bi s njim snažno završavao naredne trke”, rekao je Žoan Zarko od koga se očekuje dosta u Muđelu. Vanzemaljci, odnosno Valentino Rosi, Mark Markez, Horhe Lorenco i tek priključeni Maverik Vinjales na njega više ne gledaju kao na Moto GP mališu. Naravno, pa on im je već ozbiljan takmac izuzimajuči Lorenca koji se u ekipi Dukatija baš i ne snalazi. Itina je da ga Zarko firca kako stigne…
“Ja sam potpuno usresređen jer moram da se potrudim da osvojim što jaču kvalifikacijonu poziciju za trku u nedelju. Muđelo je velika staza, ali i odličan poligon za Jamahu koja je tradicionalno odlična u Italiji”, zaključak je Žoana Zarka.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

Horhe LorencoJamahaMark MarkezMoto gpTrka u MuđeluValentino Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara