Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

Lajović se revanširao Đereu u Riju i zakazao obračun sa Alkarasom

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 04:45

Laslo i dalje vodi u međusobnim duelima

Pre nepune tri godine Laslo Đere je uzeo meru Dušanu Lajoviću na Sardiniji, morao je Beograđanin da se strpi kako bi ponovo na ATP turu naleteo na kolegu iz reprezentacije Srbije i revanširao mu se. Za to je šansu dočekao u Rio de Žaneiru. Dobio je meč osmine finala, otišao u narednu rundu, ali i dalje ne može da se pohvali da ima bolji međusobni skor – 2:0 (6:2, 6:4).

Laslo Đere vodi i posle duela u Brazilu koji je trajao manje od 80 minuta. Protutnjao je Dušan Lajović do četvrtfinalu, ostvario drugu pobedu protiv sunarodnika koji ih ima tri. Zanimljivo, svih pet okršaja do sada vodili su na šljaci. Na crvenoj prašini u Riju snalažljiviji je bio teniser iz Beograda i zakazao je meč sa Karlosom Alkarasom.

Izabrane vesti

Biće u prilici Dušan Lajović da naplati još jedan dug, pošto je od španskog čuda od deteta izgubio prethodne sedmice u Buenos Ajresu. Karlos Alkaras mu je očitao lekciju, sprečio ga da uđe u polufinale, a Lajović je na terenu izdržao tek nešto više nego što je Đere protiv njega.

U oba seta je Beograđanin u dva navrata oduzimao servis momku iz Sente. I to poprilično lako, naročito u drugom. Laslo Đere, inače nekadašnji šampion Rija, nije pružio snažan otpor, praktično je bio bez odgovora. Slabo je riternirao, nije uspevao da uđe u seriju i vezuje poene. A, jedino kada je povezao gemove bilo je na startu drugog seta. Samo tada je brejknuo Dušana Lajovića.



tagovi

Dušan LajovićLaslo ĐereATPatp Rio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara