Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak otkrio šta ga muči: Neki stomačni virus...

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 22:55

Zdravstveni problem usporio Đokovićev prolaz u četvrtfinale mastersa u Parizu

I kada nije maksimalno spreman, Novak Đoković za većinu tenisera predstavlja strah i trepet. Upoznao se sa tim i Talon Grikspor, koji je u osmini finala mastersa u Parizu bio blizu podviga, verovatno najveće pobede u karijeri, ali nije uspeo da savlada najboljeg svetskog tenisera uprkos zdravstvenom problemu koji ga je mučio.

Novak je odlično ušao u meč, poveo 3:0 u gemovima, ali je onda iznenada stao. Teško se kretao i delovao bez energije, što je rival iskoristio da preokrene i povede 1:0 u setovima. I u drugom se Đoković mučio, ali je bio silovit u taj-brejku i uspeo da izjednači, a onda na 4:4 u trećem setu odigra dva najbolja gema u meču i bez izgubljenog poena u njima obezbedi pobedu.

Izabrane vesti

"Verovatno imam neki stomačni virus koji mi zadaje probleme, već nekoliko dana više provodim na šolji nego na terenu. Nije prijatno, ali eto, pronašao sam način kako da se izvučem iz ove situacije, bio sam na pomolu da izgubim, ali uspeo sam da preokrenem", izjavio je Đoković posle meča.

Naredni rival srpskom asu biće pobednik duela Holger Rune - Danijel Altmajer, koji su izašli na teren tek nešto pre 23.00, tako da uspešniji od njih dvojice neće baš svež izaći na megdan Novaku u petak.

Podsetimo, Đoković je u finalu prošlogodišnjeg mastersa u Parizu izgubio baš od Runea.

"Znam šta treba da radim, ali ne mogu da predvidim kako ću se osećati u petak. Nadam se da ću imati dovoljno energije da odigram dobro, obojica su fizički snažni", konstatovao je Đoković i dodao da je Grikspor odigrao meč na visokom nivou i da ne bi bilo nezasluženo da je on izašao kao pobednik iz njihovog okršaja.


tagovi

Novak ĐokovićMasters Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara