Simona Halep (Foto: AFP)
Simona Halep (Foto: AFP)

Simona Halep ponovo optužena za doping

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.05.23. | 03:45

Novi problem za rumunsku teniserku

Rumunska teniserska Simona Halep optužena je za doping drugi put u poslednjih osam meseci.

Dvostruka grend slem šampionka i bivša prva teniserka sveta je u oktobru prošle godine suspendovana na neodređeno zbog upotrebe nedozvoljene supstance roksadustat, a nova optužba odvojena je od prve.

Izabrane vesti

"Međunarodna agencija za teniski integritet (ITIA) potvrđuje da je rumunska teniserka Simona Halep optužena za još jedno, odvojeno kršenje Teniskog antidoping programa (TADP), u vezi sa nepravlnostima u njenom biološkom pasošu. Gospođa Halep je privremeno suspendovana od oktobra 2022. godine, kao rezultat pozitivnog testa na zabranjenu supstancu roksadustat koji je koristila na US openu prošle godine", navodi se između ostalog u saopštenju koje je izdala ITIA.

Halepova se nedugo zatim oglasila putem društvenih mreža.

"Od 7. oktobra kada me je ITIA optužila zbog sumnje na doping, prolazim kroz najgoru noćnu moru u životu. Ne samo da je moje ime uprljano na najgori mogući način, već se suočavam sa stalnom odlučnošću ITIA-e iz razloga koji ne razumem da dokažu moju krivicu iako nikad nisam ni pomislila da uzmem nedozvoljenu supstancu. Jedino čemu se u ovom trenutku nadam je da ću imati mogućnost da izađem pred nezavisne i nepristrasne sudije koje će mi dati priliku da dokažem svoju nevinost", napisala je 31-godišnja teniserka.


tagovi

Simona Halep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara