Simona Halep (Reuters)
Simona Halep (Reuters)

Simona Halep se vraća tenisu: Zabrana smanjena sa četiri godine na devet meseci!

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.03.24. | 17:57

Velika pobeda rumunske teniserke pred Međunarodnim sudom za sportsku arbitražu u Lozani

Svojevremeno najbolja teniserka sveta Simona Halep je septembra 2023. godine zbog pozitivnog doping testa suspendovana na četiri godine. Međutim, danas je Rumunka odnela veliku pobedu jer je Sud za sportsku arbitražu u Lozani uvažio njenu žalbu i redukovao joj zabranu bavljenja tenisom sa četiri godine na devet meseci. A kako je taj period već istekao, Halepova može da se vrati tenisu!

Uzorak Halepove nakon US opena 2022. godine bio je pozitivan na roksadustat. Reč je o leku protiv anemije koji stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Rumunska teniserka je zahtevajući odšetu od 10.000.000 dolara, tužila Quantum Nutrition, kanadsku kompaniju koja je proizvela kolagenski puder sa roksadustatom koji je koristila i dovela sebe u neprilike.

Izabrane vesti

Halepova nije igrala tenis od oktobra 2022. godine, što je oko 17 meseci, a prvi turnir po povratku na WTA tur biće joj Majami Open koji je na programu od 19. do 31. marta. Trenutno zbog duge pauze na koju je bila prinuđena nema rang na WTA listi, što znači da će morati do glavnog žreba na Floridi putem specijalne pozivnice.

Simona Halep ima 32 godine i može da se pohvali da je provela 64 nedelje na prvom mestu ATP liste. Ubedljivo najplodonosniji period karijere bio joj je od 2017. do 2019. godine kada je vladala ženskim tenisom i osvojila dve grend slem titule. Podigla je pehar na Rolan Garosu 2018. i na Vimbldonu godinu dana kasnije.



tagovi

Simona Halep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara