Ivana Jorović (©MNPress)
Ivana Jorović (©MNPress)

Singl RG-a sa jednom Srpkinjom

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.09.20. | 16:11

Natalija Kostić i Ivana Jorović zaustavljene u poslednjem kolu kvalifikacija pariskog grend slema

Poslednje nade da bi osim šest muškaraca srpski tenis mogao da dobije barem jpš dve žene za glavni žreb Rolan Garosa su potopljene. Obe naše predstavnice koje su stigle do poslednjeg, trećeg kola kvalifikacija nisu uspele da pređu tu poslednju prepreku, te je kao jedina u galčvnom žrebu ostala naša najopljeplasirana teniserka, Nina Stojanović.

Natalija Kostić je poražena od ruske tinejdžerke Kamile Rahimove rezultatom 5:7, 3:6, dok je od Čačanke Ivane Jorović bolja sa 7:6 (5) i 6:4 bila Dankinja Klara Tauson. Današnje pobednice su tako obezbedile, uz još 14 igračica učešće u glavnom žrebu ženskog singla iz kvalifikacija. Oba meča su na neko vreme bila prekinuta na početku drugog seta zbog padavina u Parizu.

Izabrane vesti

Podaci o tome da li će neka od srpskih teniserki šansu potražiti u dublu još nisu dostupni. Da podsetimo, ranije je danas Nikola Milojević je uspeo da prođe kvalifikacije, a pre njega u glavnom žrebu na osnovu plasmana na svetskoj ATP lestvici našli su se Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecamnović i Laslo Đere.

Rolan Garos počinje u nedelju 27. septembra, a titulu u ženskoj konkurenciji neće braniti Ešli Barti pošto je optirala da ostane u rodnoj Australiji zbog straha od pandemije. Nina Stojanović u prvom kolu igra protiv Čehinje Barbare Krejčikove.


tagovi

Rolan GarosIvana JorovićNatalija Kostić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara