Naomi Osaka (©AFP)
Naomi Osaka (©AFP)

US OPEN: Čekajući prve polufinaliste

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.09.20. | 15:14

Danas u Njujorku Brejdi – Putinceva, Osaka – Rodžers, Ćorić – Zverev i Karenjo Busta - Šapovalov

Novaka, a bogami niti jednog drugog tenisera u Srbiji više nema, a tek što je počela druga sedmica US opena. Nismo baš navikli na takvu situaciju, ali šta je, tu je. Ako već ne možemo iz duše da navijamo, možemo isto tako da se opkladimo.

Izabrane vesti

A danas nam iz Njujorka stižu četiri prilike, počev od meča između Dženifer Brejdi i Julije Putinceve koje će odlučiti o prvoj polufinalistkinji. Iako je Amerikanka veliki favorit, naročito po kvotama, ovde bi baš trebalo probati drugom logikom. Brejdi jeste uz Naomi Osaku najveći favorit za prodor u finale iz gornje polovine žreba, ali niti je toliko dobra igračica, niti je njena protivnica „vrana“ pa da sve to bude onako kako domaći navijači žele. Putinceva, inače rođena Moskovljanka sa kazahstanskim pasošem je u dva dosadašnja odmeravanja sa ovom protivnicom slavila, tako da ima jasnu psihološku prednost. Da ima navijača, 41. reket sveta bi imao daleko veće šanse, ovako ih ipak dajemo Putincevoj i ogromnoj kvoti 3,20.


Drugi meč u ženskom singlu igraju Naomi Osaka i Šelbi Rodžers. Ovde je slična situacija, s tim što je Japanka bez sumnje favorit. Naime, sada već dvostruka grend slem šampionka i bivši Br.1 je na 0-3 protiv Amerikanke, ali je to bilo u juniorskim danima. Sada je ona elitna teniserka, sposobna za velika dela, te je već viđena u borbi za novu titulu u Njujorku.


Borna Ćorić nakon Stefanosa Cicipasa ima priliku da sruši na US openu još jednu veliku nadu svetskog tenisa. Ipak, teško će mu biti protiv razigranog Aleksandera Zvereva koji je ipak postavljen za favorita. Obojica su relativno lako prošla četvrtu rundu, tako da nisu previše umorni što nam obećava dobar meč. Osim pika na Nemca, tu je i da će biti taj-brejka (pogotovu u prvom setu), kao i da će se igrati 4+ setova

Da nije pogodio sudiju lopticom u grlo, Novak Đoković bi verovatno večeras igrao za prodor među četiri najbolja. Ovako, tu je (pre)srećni i nadasve odmorni Pablo Karenjo Busta koji verujemo nije na početku turnira, kada je video ko ga čeka u evenutalnom trećem kolu, ni očekivao prodor među Top 8. Sreća ga je pogledala, pa se ipak našao tu inkasiravši skoro pola miliona dolara. Ali, verujemo da mu je tu kraj pošto ga sada čeka Denis Šapovalov. Mladi Kanađanin izraelsko-ruskih korena sve ovogodišnje mečeve na US openu je odigrao najmanje u četiri seta, te odmah tražimo tu priliku za klađenje. Kada proglašavamo Šapoa za favorita, moramo biti veoma oprezni pošto iskusni Španac vodi protiv njega sa 3-1 i lako bi moghao, ovako neopterećen da slavi. No, neće mu biti lako.


tagovi

US openNaomi Osaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara