Rodžer Federer (©Reuters)
Rodžer Federer (©Reuters)

VIMBLDON: Gaske testira Federera, Kecmanović juri čudo

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 11:17

Švajcarac se provukao na startu grend slema u Londonu protiv Manarina, a u drugom kolu opet će na Francuza. Srpski teniser danas nastavlja prekinuti meč

Srpski as Novak Đoković siguno korača na Vimbldonu, prošao je prva dva kola sa samo jednim izgubljenim setom. Većina teniskih zaljubljenika veruje u finalu titana, duel Srbina i Švajcarca koji zajedno imaju 39 grend slem kruna. Švajcarski veteran se izvukao u prvom kolu. Gubio je Federer sa 2:1 u setovima, bio u nokdaunu, ali se Adrijan Manarino povredio, pa je morao da preda meč.

Rodžera u drugom kolu čeka još jedan Francuz, Rišar Gaske. Ovaj duel je poslednji meč dana na centralnom terenu u Londonu (ne pre 17.05). Gaske je u padu poslednjih godina, tek je na 56. mestu. Federer je posle odustajanja od Rolan Garosa odigrao turnir u Haleu gde je osvajao krunu čak 10 puta. Ove godine nije uspeo da osvoj i titulu u ovom nemačkom gradu. Ispao je već u osmini finala od kanadske nade Feliiksa Ožea Alijasima.

Izabrane vesti

17.05: (1,20) Federer - Gaske (4,00)

Ova dva tenisera su stari znanci, na turu su odigrali čak 21 meč, a Federer je mnogo uspešniji, ima 19 trijumfa. Prvi meč su odigrali davne 2005. godine u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu. Gaske je tada dobio Švajcarca sa 2:1 u četvrtfinalu. Poslednji put dvojica veterana su odmerili snage pre dve godine na mastersu na šljaci u Madridu. Osvajač 20 grend slem krune je slavio ubedljivo sa 6:2, 6:3 za samo 54 minuta na terenu. Federer je dobio 11 uzastopnih mečeva protiv Gaskea.

16.35: (1,15) Kirjos - Mađer (4,70)

Danas će na teren da izađe Miomir Kecmanović koji nastavlja duel sa Špancem Robertom Bautistom Agutom. Nekada prvi junior sveta juri čudo jer u trenutku prekida gubio sa 2:1 u setovima, dok je Bautista u četvrtom vodio sa 3:2, uz brejk 10. tenisera sveta.

12.05: (1,07) Zverev - Sandgren (6,80)

Aleksandar Zverev danas (12.05) igra protiv Amerikanca Sandgrena, dok Nik Kirjos za rivala ima Italijana Đanluku Mađera, 77. igrača sveta.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE NOVAK ĐOKOVIĆ DA OSVOJ VIMBLDON JE 1,55.

POGLEDAJTE SVE PAROVE I KVOTE NA VIMBLDONU U MUŠKOJ KONKURENCIJI

POGLEDAJTE SVE PAROVE I KVOTE NA VIMBLDONU U ŽENSKOJ KONKURENCIJI



tagovi

atp VimbldonVimbldonRodžer FedererRišar Gaske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara