Marija Šarapova
Marija Šarapova

WTA MADRID - Rizik i/ili sigurizza?

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.05.18. | 11:35

Muguruza danas na velikom ispitu protiv Kasatkine, Šarapova se sveti Mladenovićevoj, a Kvitova gazi ka trećoj tituli

Za razliku od muške polovine prestižnog turnira u Madridu, ženski deo je danas nešto slabije zastupljen, mada imena kao što su Marija Šarapova, Petra Kvitova, Garbinje Muguruza (...) sigurno predstavljaju dobar "mamac" za sportsko klađenje.

Ova poslednja, najveći favorit domaće publike, višesruka grend slem šamponka ne nalazai se u najboljoj formi i čini se da je "zrela za branje". Istina, "berač" će biti mlada, ali supertalentovana Darija Kasatkina koja prilično oscilira iz meča u meč tako da je uvek pitanje "na koju će stranu ustati". Muguruza vodi sa 2-1 u međusobnim okršajima, ali je do skoro tinejdžerka iz Toljatija pobedila ove godine u Dubaiju u tri seta. Set više očekujemo i ovog popodneva, ali kome će pobeda - to je već pitanje da li ste spremni na rizik, ili želite sigurizzu.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:05 7671 WTA Sharapova M. - Mladenovic K. tb da 3,50
Sre 15:20 7906 WTA P.Kvitova - Kontaveit A. h 1 (-4.5) 1,90
Sre 20:05 7909 WTA Muguruza G. - Kasatkina D. ki 2 2,29
Ukupna kvota15,23

Interesantno će biti i na duelu dve velike zvezde, "naše" Francuskinje Kristine Mladenović i Marije Šarapove.  I jedna i druga se muče, uglavnom zbog povratka iz povreda, tako da je teško odrediti favoritkinju. Po kvalitetu, to je plavokosa Sibirka, ali pitanje je koliko može da "izvuče" iz sebe u ovom trenutku. Trenutno je 1-1 između njih dve, ali je poslednji put, i to na omiljenoj Marijinoj šljaci u Štutgartu prole godine bila bolja Mladenovićeva.

Treba podsetiti na to da je podloga u Madridu, iako šljakasta, specifična. Tvrda je, tako da loptice, koje su pritom veće za 15 posto od standardnih, znatno jače odskaču što pomaže snažnim igračima, naročito onima sa više nego solidnim servisom. A u ovom meču, tu prednost ima 188 cm visoka Ruskinja.

Dvostruka šampionka Madrida Petra Kvitova (2011. i 2015)  stigla je u špansku prestonicu sa krunom iz prestonice njene domovine, tako da možemo očekivati da ide možda i do samog kraja. Iskusna Čehinja ne može da zamisli bolji šljakastu podlogu od ove, tako da će njeni pakleni servisi i snažni, ravni forhendi predstavljati (pretpostavljamo) nesavladivo oružje za njenu protinvicu u drugom kolu, Anet Kontevejt. Kvitova se prošle godine u Sinsinatiju jedini put sastala sa 22-godišnjom Estonkom i slavila nakon velike borbe. Verujemo pak da će joj ovaj put biti nešto lakše.

Kompletan raspored 6. dana turnira u Madridu pogledajte na LINKU

***kvote su podložne promena

Foto: Action Images


tagovi

Marija Šarapovawta madridWTAGarbinje MuguruzaPetra KvitovaKristina Mladenovićsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara