""
""

Barsa je ponovo silna: Ćavi Paskval potonuo na mestu uspeha

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.12.16. | 22:47

Blaugrana bez problema slavila protiv Panatinaikosa – 72:57

Rano je za ocenu da je Barselona konačno dostigla nivo igre potreban za fajnal-for, ali je tim Jorgosa Barcokasa konačno delovao kao družina koja može da stremi najviši ciljevima. Trener Panatinaikosa Ćavi Paskval vratio se na mesto uspeha, ali su Zeleni iz Atine počišćeni u sudaru sa Blaguranom.

Otimao se grčki predstavnik koliko god je mogao. Izdržao prvu četvrtinu, ali je Barselona konačno imala širinu i napadačku potentnost. Ispod koša je nezaustavljiv bio Ante Tomić, Rajs je dao doprinos, a konačno je prave koordinate pronašao Barcokasov ljubimac iz ruskih dana Viktor Klaver.

Izabrane vesti

Iako imaju sjajne individualce Katalonci su do pobede stigli zahvaljujući fenomenalnoj igri u odbrani tokom treće četvrtine. Katalonci su za tih deset minuta stavili poklopac na obruč i došli do velikih 17 poena prednosti. Odgovora iz Panatinaikosa nije bilo.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Ante Tomić sa 16 poena i šest skokova uz fanstastičan šut iz igre.  U redovima Panatinaikosa Kalates i Feldin su imali po 13 poena. Ponovo je zakazao Buruzis koji se nije upisao u listu strelaca.

Baskonija je teže nego što se očekivalo savladala Galatasaraj – 69:62. Obe ekipe su oscilirali u igri, ali su se u Galati previše oslanjali na Blejka Šilba i Tibora Plajsa (postigli po 16 poena.

Kod Baskonije Buboa i Vojtman su dali po 13.


tagovi

Ante TomićĆavi PaskvalEvroligaEvropaGrčkaJorgos BarcokasPanatinaikosŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara