""
""

Bekam je dobio ponudu koju nije mogao da odbije...

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.01.17. | 09:35

Pre tačno deset godina sklopljen je posao od 250.000.000 dolara

Prošlo je tačno deset godina otkako su Real Madrid i jedan od ondašnjih Galaktikosa Dejvid Bekam šokirali svet objavivši da će engleski superstar kroz šest meseci napustiti Madrid i potpisati za LA Galaksi! Beks je u to vreme bio u nemilosti Fabija Kapela, malo je igrao, ali fudbalski zanesenjaci i romantici nikada mu nisu oprostili na izboru novog kluba, pošto je zarad američkih miliona odbio evropske velike poput Milana i Intera. Real je pokušao da zadrži jednu od svojih najvećih zvezda, ponudio mu je novi ugovor uz povećanje plate, no engleski reprezentativac čvrsto je bio rešio da prihvati ponudu Amerikanaca. 

Izabrane vesti

Član MLS lige i Dejvid Bekam potpisali su petogodišnji ugovor vredan fantastičnih 250.000.000 dolara. Samo 20 odsto od te sume činilo je fiksnu platu fudbalera. Sav ostali novac slivao se na Beksov račun od prodaje rekvizita kluba, sponzorstava i udela u projektovanim profitima kluba. 

Bekam je za pet godina u Galaksiju, sa kratkim prekidima (pozajmica Milanu), odigrao 98 utakmica u prvenstvu i postigao 18 golova. Osvojio je dve titule šampiona.

Dejvid Bekam nije bio prvi Englez u MLS ligi. Čak ni prvi igrač Mančester Junajteda sa sedmicom na leđima koji je otišao da igra u Los Anđeles. Punih 30 godina pre Bekama nešto slično uradio je veliki Džordž Best

PIŠU: Slavko Đorđević, Marko Protić, Predrag Dučić


tagovi

Dejvid Bekamdogodilo se na današnji danmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara