""
""

Bogdanović izrežirao senzaciju: Huventud srušio Malagu! Musli odličan, Cvetković se raspucavao - bezuspešno

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.16. | 14:44

Iskusni šuter pogodio ključnu trojku, ali i jedno slobodno bacanje u neizvesnoj završnici

Ako je prošlonedeljni trijumf nad Manresom možda i bio donekle očekivan, skalpu Unikahe malo ko je mogao da se nada u redovima Huventuda! Ali, čuda su ipak moguća! Tim koji je sezonu počeo sa pet uzastopnih poraza je nakon brejka u Kataloniji uspeo je na svom terenu da napravi pravu malu senzaciju i savlada Unikahu rezultatom 82:79. 

Izabrane vesti

I cela Badalona slavi - Luku Bogdanovića! Iskusni srpski šuter odigrao je jedan od najboljih mečeva ove sezone, a u pobedi nad sastavom iz Andaluzije imao je 15 poena, četiri trojke iz pet ispaljenih hitaca, ali i četiri uhvaćene lopte. Iznad svega, Bogdanović je ostao hladne glave u ključnim trenucima utakmice, pa je tako prvo pogodio težak šut sa distance za preokret, a onda i sa linije penala zacementirao veliku pobedu.

Doduše, da je pri šutu sa crte oba puta bio precizan Unikaha verovatno ne bi imala priliku da dođe do produžetka. Ovako, malo je i sreća pogledala Huventud, pošto prvo Kajl Fog nije iskoristio dva penala na šest sekundi do kraja, da bi Oliver Lafajet promašio šut iz ugla za dodatnih pet minuta. 

Mada je evidentno da ekipi Đoana Plaze jako nedostaje Nemanja Nedović, u njegovom odsustvu još jednu odličnu partiju imao je Dejan Musli. Srpski centar bio je drugi strelac ekipe sa 15 poena (5/9 iz igre), a tome je pridodao još sedam skokova, jednu asistenciju i dve blokade. Ispred njega bio je samo kapiten Karlos Suarez, koji je imao koš više, ali i pet asistencija.

Jaka Blažič nastavlja da pruža dobre role u dresu Baskonije! Slovenački reprezentativac predvodio je sastav iz Vitorije do rutinske pobede nad Manresom (82:69) sa 17 poena (5/6 iz igre, 5/5 za dva) i tako potvrdio da se nalazi u velikom usponu forme. Blažiča su u stopu pratili Adam Hanga sa 14 i Tornike Šengelija sa 13 poena, a jednino je još Johanes Vojtman imao dvocifren učinak - 11 poena. Za Baskoniju ponovo nije nastupao Andrea Barnjani, koji se i dalje oporavlja od povrede. 

Kod gostiju raspucavao se Aleksandar Cvetković, ali ovo nije bio njegov dan. Doduše, utakmicu je završio sa 14 poena (3/11 iz igre), ali i dva skoka i osam iznuđenih prekršaja. Manresin najefikasniji igrač bio je Skot Sags sa 17 koševa. Petar Aranitović je na terenu proveo šest minuta i za to vreme ubeležio tri promašaja iz igre i jednu asistenciju. 

ENDESA LIGA - 7. KOLO

Subota:

Fuenlabrada - Valensija 73:68
/Smits 17 - Vives 13/

Obradoiro - Saragosa 80:63
/Dalkiz 21 - Holt 14/

Nedelja:

Huventud - Unikaha 82:79
/Bogdanović 15 - Suarez 16/

Baskonija - Manresa 82:69
/Blažič 17 - Sags 15/

Andora - Mursija 88:72
/Šermadini 16 - Baron 21/

Gran Kanarija - Betis 82:62
/Agilar 11 - Žorić 13/

Tenerife - Estudijantes 81:72

18.30 Barselona - Real Madrid

(FOTO: MN Press)


tagovi

Luka BogdanovićJaka BlažičHuventudEvroligaENDESA ligaDejan MusliBaskonijaAleksandar CvetkovićACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara