""
""

Bruka za Real Madrid: Raulovu oproštajnu utakmicu organizuje Šalke?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.13. | 21:29

Legendarni napadač će se od fudbala oprostiti u Gelzenkirhenu gde je igrao samo dve sezone, umesto u Kraljevskom klubu čiji je rekorder po broju mečeva i golova

 

Izabrane vesti

Diče se u Real Madridu činjenicom da su najtrofejniji klub sveta, da su najglamurozniji, najpopularniji, ističu svoj “kraljevski status”, bogatstvo i tradiciju… Međutim, aktuelno rukovodstvo Reala definitivno treba da se stidi zbog svog rada i odnosa prema jednoj od najvećih legendi kluba – Raulu Gonzalesu Blanku.

Čim je Murinjo došao, Raulu je brzo saopšteno da za njega više nema mesta u klubu kojem je dao sve. Karijera ga je odvela u Šalke gde je igrao samo dve sezone i postao toliko cenjen i poštovan, da će mu oproštajnu utakmicu organizovati ovaj nemački klub. Raul danas igra za katarski Al Sad, koji će upravo biti i rival Šalkea u Raulovoj oproštajnoj utakmici. Meč će biti odigran 27. jula na Feltins Areni u Gelzenkirhenu, a sponzor celog događaja će biti Gasporm. Šalke je pripremio mnogo propratnih sadržaja za meč, a naslov cele teme Raulovog oproštaja će biti “Gracias Raul” (“Hvala Raul”, na španskom!). Svaka čast i Šalkeu, i Al Sadu i Gaspromu, a u Realu će verovatno nekome crveneti obrazi zbog ovoga.

Raul je u dve sezone u Gelzenkirhenu odigrao 98 utakmica, postigao 40 pogodaka i bio najzaslužniji za plasman kraljevsko-plavih u polufinale Lige šampiona pre dve sezone. Navijači Šalkea su ga veoma zavoleli, a na dan kada je odlazio iz kluba ispratili su ga velikim transparentom:
“Mnogo ti hvala! Kralju fudbala!”

Raul je legenda madridskog kluba. On je njihov rekorder po broju mečeva (741 meča u belom dresu) i broju golova (323). Ali, ni to mu očigledno nije bilo dovoljno da mu klub za koji je igrao 16 godina i sa kojim je osvojio tri Lige šampiona, napravi dostojanstven oproštaj…

 


tagovi

Al SadEvropaNemackaPrimeraRaulReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara