Partizan objavio sudijsku ekspertizu prvog meča: Oštećeni smo u osam situacija

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 10:43

Suđenje Pukla, Jovičića i Karduma označeno kao ispod zahtevanog standarda

Crvena zvezda je došla nadomak osvajanja regionalne titule, pošto je maksimalno iskoristila prednost domaćeg terena i povela sa 2:0 u seriji. Međutim, ne mire se lako u Humskoj trenutnim stanjem, posebno, što su prema njihovom mišljenju, žestoko oštećeni u prvom meču u Pioniru.

Odmah nakon utakmice u ponedeljak Partizan Mozzart Bet je zatražio sudijsku ekspertizu spornih situacija, a danas je isto okačio na zvanični sajt kluba. Sa sve dopisom iz kancelarije ABA lige.

Izabrane vesti

Prema dostavljenoj ekspertizi, suđenje je označeno kao „ispod zahtevanog standarda“. Ekspertiza učinka sudija Saše Pukla, Milivoja Jovčića i Luka Karduma navodi sledeće:

„Na osnovu urađene ekspertize suđenja Aba Lige može se zaključiti da je suđenje generalno bilo ispod zahtevanog standarda regionalnog takmičenja. Bez obzira na značaj utakmice i pritisak (prelazi granice sportskog) na sudijski tim koji je vrlo iskusan očekivalo se da svoj posao urade sa manje pogrešnih odluka. Najveći broj pogrešnih procena kontakt situacija odnosi se na prodor igru u kojoj je trebalo pokazati više strpljenja i ne reagovati odlukom za kontakte koji su bez uticaja na igru. Takođe doprinos kvalitetnoj kontroli utakmice nije bio ravnopravno raspoređen unutar sudijskog tima. Prvi sudija sudija Pukl Saša sudio kvalitetnije od svojih kolega”, stoji u dopisu poslatom Partizanu.

U popisu pogrešnih odluka koje je sudijska komisija utvrdila, vidi se da je sudijska trojka donela 10 pogrešnih odluka tokom utakmice, od čega OSAM na štetu Partizana Mozzart Bet, a DVE na štetu Crvene zvezde.

Evo i o kojim se odlukama radi:

1. U prvoj četvrtini, na 12 sekundi pre isteka perioda, igrač Crvene zvezde br 44 (Topić) pravi faul na igraču Partizana br 2 (Ledej), koji sudija Jovčić nije dosudio.

2. U drugoj četvrtini, na 8 minuta i 15 sekundi pre isteka perioda, igraču Crvene zvezde br 4 (Teodosić) je pogrešno dosuđen faul nad igračem Partizana br 21 (Naneli). Odluku je doneo sudija Jovčić.

3. U drugoj četvrtini, na 1 minut i 39 sekundi pre isteka perioda, igraču Partizana br 4 (Avramović) je pogrešno dosuđen faul pri šutu nad igračem Crvene zvezde br 99 (Dos Santos). Odluku su doneli sudije Jovčić i Kardum

4. U trećoj četvrtini, na 5 minuta i 59 sekundi pre isteka perioda, nije dosuđen faul pri šutu koji je počinio igrač Crvene zvezde br 99 (Dos Santos) na igraču Partizana br 4 (Avramović). Pogrešnu odluku je doneo sudija Pukl.

5. U trećoj četvrtini, na 3 minuta i 17 sekundi pre isteka perioda, igraču Partizana br 9 (Smailagić) je pogrešno dosuđen faul nad igračem Crvene zvezde br 4 (Teodosić). Pogrešnu odluku je doneo sudija Pukl.

6. U četvrtoj četvrtini, na 7 minuta i 53 sekunde pre isteka perioda, igrač Crvene zvezde br 31 (Giedraitis) pravi faul pri šutu nad igračem Partizana br 50 (Kaboklo) koji nije dosuđen. Pogrešnu odluku su donele sudije Kardum i Jovčić. Kuriozitet u ovoj ekspertizi predstavlja greška sudijske komisije koja navodi nepostojeće igrače B31 i A50, a zapravo se radi o igračima A31 i B50 što se lako može proveriti na sajtu Lige.

7. U četvrtoj četvrtini, Na 7 minuta i 49 sekundi pre isteka perioda, nije dosuđen izlazak sa loptom van igrališta igrača Crvene zvezde br 4 (Teodosić). Pogrešnu odluku je doneo sudija Kardum.

8. U četvrtoj četvrtini, na 5 minuta i 21 sekundu pre iteka perioda, pogrešno je dosuđen običan faul igrača Crvene zvezde br 10 (Lazić) nad igračem Partizana br 21 (Naneli). Sudijska komisija je procenila da je trebalo dosuditi nesportski faul. Pogrešnu odluku je doneo sudija Kardum.

9. U četvrtoj četvrtini, na 3 minuta i 20 sekundi pre isteka perioda, pogrešno nije dosuđen faul igrača Partizana br 50 (Kaboklo) nad igračem Crvene zvezde br 26 (Nedović). Pogrešnu odluku je doneo sudija Jovčić.

10. U četvrtoj četvrtini, na 2 minuta i 7 sekundi pre isteka perioda, pogrešno je dosuđen faul pri šutu igrača Partizana br 35 (Doužer) nad igračem Crvene zvezde br 99 (Dos Santos). Pogrešnu odluku doneo je sudija Kardum. I u ovom slučaju, u ekspertizi je pogrešno označen igrač, pa se umesto Doužera (B35) nalazi Kaboklo (B50) kojem nije dosuđen ovaj faul, a što se takođe može videti na sajtu Lige.


tagovi

Saša Pukl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara