Vladimir Ivić (©Reuters)
Vladimir Ivić (©Reuters)

Ivić kandidat da nasledi Stankovića, konkurent mu tvorac poljskog čuda

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 10:34

I posle Srbina bi na klupu Ferencvaroša mogao da sedne – Srbin

Osvojio je titulu Dejan Stanković, doveo Ferencvaroš do proleća u Ligi konferencije i obavestio upravu kluba da je to – to. Vreme je za razlaz posle deset meseci. Spakovao je stvari, otišao u Rusiju i potpisao za Spartak iz Moskve, a mađarski šampion bacio se na češljanje tržišta i traganje za rešenjem koje bi moglo da ima identične, i ako je ikako moguće i bolje rezultate naredne sezone, što neće biti jednostavno.

Krug kandidata je sužen, dva imena su u opticaju, piše Nemzeti sport. I posle Srbina bi na klupu Ferencvaroša mogao da sedne – Srbin! Opcija za naslednika Dejana Stankovića u mađarskom klubu je Vladimir Ivić, a konkurent mu je tvorac velikog poljskog čuda, Marek Papšun, koji je maleni Rakov proveo kroz niže rangove, doveo do Ekstraklase i postao šampion.

Izabrane vesti

Sredinom marta je u Rusiji pukao grom iz vedra neba. Krasnodar je odlučio da se zahvali na svemu Vladimiru Iviću. Uručio mu je otkaz, iako je upravo srpski strateg posložio tim tako da bude u igri za titulu i u tom trenutku je bio na ‘minus jedan’.

Još tada su kružile glasine da bi Vladimir Ivić mogao da postane novi trener moskovskog Spartaka, koji se, ipak, odlučio za Dejana Stankovića. Po odlasku iz Krasnodara se dovodio u vezu sa PAOK-om, povezivan je i sa Fenerbahčeom, navodno je već razgovarao sa sportskim direktorom turskog kluba Mariom Brankom

Sada se pojavila nova opcija.

U Ferencvarošu su već razgovarali o mogućem potpisu čoveka koji je bio šampion u Izraelu, i to dva puta, te trofej osvojio i u Grčkoj. Ali, još nema konkretnih poteza, jer u mađarskom klubu vagaju. Ništa manje interesantan izbor im je Marek Papšun. I to se zna, još od početka maja.

“Stalno pratim tržište trenera. Postoji Poljak koji je od nastavnik fizičkog dogurao dotle da bude fantastičan trener. Takođe, u Rusiji postoje jedan ili dva trenera kod kojih se vidi da igraju organizovan fudbal”, rekao je Gabor Kubatov, predsednik Ferencvaroša prvih dana ovog meseca.

Dakle, jedan od te dvojice bio je Vladimir Ivić. A, nastavnik fizičkog je, bez ikakve dileme, čovek koji je priredio senzaciju sa Rakovom.

Poljksi klub je igrom slučaja došao do kontakta Mareka Papšuna i gazdi Mihalu Svjerčevskom se svidelo šta je čuo i video. Niželigaški stručnjak ga je očarao i impresionirao vizijom i podacima kojima barata o igračima iz manje poznatih sredina. Dobio je posao, napravljen je višegodišnji plan razvoja, uveo klub u drugu, pa zatim u prvu ligu. Bio je deseti u prvoj sezoni u Ekstraklasi, a onda kreirao možda i najveće iznenađenje u Poljskoj u ovom veku.

Dve godine zaredom Rakov je bio vicešampion, da bi u sezoni 2022/2023 postao prvak! Da sve bude luđe, tvorac istorijske titule kluba iz Čestehova se pokupio prošlog leta. Od tada je bez angažmana.

Naredni posao mogao bi da dobije u Mađarskoj, ako se u Ferencvarošu, ipak, ne opredele za Vladimira Ivića.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024FerencvarošVladimir Ivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara