""
""

Brutalna Barsa na plus 39 u Sevilji! Marković solidan, Nedović i Paunić se ispromašivali u Malagi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.10.15. | 20:22

Fenomenalna partija Katalonaca, Ribas rešetao kao snajperom, Arojo pogađao nemoguće

Strašna partija Barselone na gostovanju Sevilji koja očigledno ne zna gde bije od početka sezone! Katalonski uragan je protutnjao Andaluzijom i deklasirao domaćina sa brutalnih 97:58 ne ostavivši domaćem timu ni tračak nade.

Izabrane vesti

Od početka je Barsa nemilice rešetala koš Sevilje i već na poluvremenu vodila sa ogromnih 51:25, tako da se samo postavljalo pitanje sa koliko razlike će meč rešiti u svoju korist. Katalonci nisu spustili gas ni u drugom poluvremenu i nastavili su da melju nemoćnog domaćina koji je i u prvom kolu doživeo debakl protiv Obradoira i očigledno da se nalazi u ozbiljnim problemima iako ima solidan sastav.

Barsa je se na kraju zaustavila na plus 39, a malo je nedostajalo da pukne i “stotka” kroz mrežicu Sevilje. Barsa ima dve pobede u prva dva kola. Fenomenalan utisak je ostavio novajlija Pau Ribas. Reprezentativac Španije je bio najefikasniji u timu Barselone sa 18 poena, a trojke je šutirao bez greške - 4/4. Dvocifren je bio i Samjuels sa 13 poena, a od 12 Barsinih košarkaša koji su igrali u strelce se nije upisao samo Perperoglu. Još jedno pojačanje, Karlos Arojo je ubacio devet poena, pošto je trojke šutirao 3/4, a jedna od njih je bila iz nemoguće pozicije.

Kod domaćih, niko nije uspeo da ostvari dvocifren košgeterski učinak, a najefikasniji je bio Nenad Miljenović sa devet poena (za dva 4/6).

U drugom kraju Andaluzije, Unikaha je lakše nego što se očekivalo izašla na kraj sa Fuenlabradom. Ubedljivih 81:59 za tim Đoana Plaze. Već na poluvremenu je sve bilo gotovo s obzirom da je Unikaha imala velikih 47:24. Kuzminskas je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 14 poena uz samo jedan promašaj iz igre. Smit je dodao 13, a Gabrijel 12 poena. Stefan Marković je bio solidan sa sedam poena, a blistao je u odbrani koja je bila ključ Malaginog ubedljivog trijumfa. Nemanja Nedović se nije proslavio. Dao je pet poena, ali uz slab šut iz igre (2/9). Iskupio se sa četiri skoka i pet asistencija.

Na drugoj strani, u Funelabradi je Vir bio raspoloženiji od ostalih i dao 13 poena, a Ivan Paunić je upisao sedam poena i poput Nedovića se propisno ispromašivao - 3/11 iz igre.

ACB LIGA – 2. KOLO

Saragosa – Mursija 84:64
Bilbao – Gran Kanarija 59:85
Laboral Kuča – Obradorio 82:75
Valensija – Huventud 76:69
Tenerife – River Andora 81:83
Sevilja – Barselona 58:97
Unikaha – Fuernlabrada 81:59
19.00 Manresa – Estudijantes
19.30 Gipuzkoa – Real

(FOTO: MN Press)


tagovi

Stefan MarkovićPau RibasNenad MiljenovićNemanja NedovićIvan PaunićEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara