""
""

Čair spreman za vaterpolo spektakl! Najbolje što Srbija ima u borbi za prvi trofej

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.12.16. | 18:03

Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina i Šabac učestvuju na završnom turniru Kupa Srbije

Grad Niš ove nedelje će biti domaćin najboljim srpskim vaterpolo klubovima koji će se boriti za prvi trofej u sezoni, nacionalni kup. Trofej brani ekipa Partizana koja se u sredu u polufinalu sastaje se Vojvodinom, dok će Crvena zvezda u borbi za finale odmeriti snage sa vaterpolistima Šapca.
“Partizan je još na početku sezone najavio ciljeve, a to je odbrana oba trofeja. Posle dobrih partija u regionalnoj ligi i naše zaista odlične igre u Evroligi protiv Egera sa pravom prihvatamo ulogu favorita na završnom turniru Kupa u Nišu. Ali, veoma smo obazrivi jer imamo veoma mladu ekipu sa prosekom od 19 godina. Poštujemo sve protivnike i očekujemo izuzetno zanimljiv turnir. Ono što će meni kao treneru biti veoma važno je da moji igrači budu koncetrisan i smireni, da pruže maksimum i da odgramo kvalitetno.“, rekao je trener Partizana Zoran Milenković i pozvao navijače da u što većem broju isprate završni turnir.

Izabrane vesti

Ulaznice za završni turnir Kupa već se nalaze u prodaji, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima. Karte za polufinalne mečeve koštaju 200, a za finalni meč 250 dinara.
“Igramo sa Partizanom u polufinalu, a u ovom periodu posle reginalne lige imali smo desetak dana slobodno što smo iskoristili za sparing sa ekipom iz Kotora.  Očekuje nas teška utakmica jer je Partizan kao najmlađa ekipa u ligi šampiona pokazala da je u velikom usponu. Protiv Egera su pružili izvanrednu partiju i treneru crno-belih Milenkoviću sam čestitao na tome. Ta utakmica je pokazala da u Srbiji i te kako ima mladih i talentovanih vaterpolista. Trudili smo da se što bolje spremimo, kako bismo Partizanu pružili što bolji otpor, a mojim igračima sam rekao neka pruže najbolje što mogu u datom trenutku i ja ću biti zadovoljan - poručio je trener Vojvodine Vladimir Cukić.

Najuspešniji tim u Kupu Srbije je Partizan koji je sedam puta osvajao trofej namenjen pobedniku. Kragujevački Radnički je jednom trijumfovao, dok je Crvena zvezda dva puta bila osvajač Kupa.
“Naša želja je da damo maksimum, pokažemo što bolju igru, a rezultat će uz takav pristup sam po sebi doći. Tokom sezone smo imali uspona i padova, mada to u ovakvo sistemu takmičenja ništa ne znači jer vas samo dve utakmice dele od pehara. Sve je moguće, ali treba priznati da je Partizan veliki favorit. Međutim, u jednoj utakmici svašta može da se dogodi. Svi moji igrači su zdravi i spremni i za nas je to najvažnije u ovom trenutku“, izjavio je trener Crvene zvezde Aleksandar Nikolić.

Vaterpolo klub Šabac je debitant na završnom turnira Kupa, a sa kakvim ambicijama Šapčani odlaze u Niš govorio je trener Balša Nikolić.
“Pre samo godinu i po dana bili smo u nižem rangu takmičenja, tako da smo za kratak vremenski period daleko dogourali. Ovim rezultatima smo premašili ambicije koje su bile postavljena ispred nas na početku sezone tako da u ovu utakmicu sa Crvenom zvezdom ulazimo rasterećeni i hladne glave i mislim da iz tog razloga moji igrači imaju priliku da pruže maksimum. Videćemo za kakav rezultat će to biti dovoljno. Ako Zvezda pobedi sportski ćemo čestitai i poželeti joj sreću u finalu, a mićemo nastaviti dalje da radimo i napredujemo“.

Polufinalni mečevi u konkurenciji vaterpolista na programu su u sredu, kada se od 17.45 na bazenu Čair sastaju Vojvodina - Partizan, a od 20 sati igraju Crvena zvezda - Šabac. Finalni meč na programu je 15. decembra od 16.45 uz direktan prenos na Radio-televiziji Srbije.

(FOTO: Starsport)


tagovi

VK VojvodinaVK PartizanVK Crvena zvezdavaterpoloSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara