Ćavi Ernandes (©Reuters)
Ćavi Ernandes (©Reuters)

Ćavi surovo iskren: Moramo da promenimo mnogo toga ako hoćemo da se takmičimo

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 22:46

"U svakoj nepovoljnoj situaciji mi mentalno popustimo. To su specifične greške. Reč je o nedostatku zrelosti. To nam se stalno dešava. Ova sezona ostaće upamćena kao sezona puna individualnih grešaka", izjavio je trener Barse posle poraza od Đirone

Iako je eliminacijom od Pari Sen Žermena u četvrtfinalu Lige šampiona još sredinom na Nou Kampu svima postalo jasno da će sezonu završiti bez trofeja, Barselona ne prestaje da prima bolne udarce. Novi takav zadao joj je mali pokrajinski rival Đirona, koja ga je u derbiju 34. kola Primere po drugi put u sezoni savladala identični, ubedljivim rezultatom (4:2) i pride ga preskočila na tabeli.

Trener katalonskog giganta Ćavi Ernandes bio je vidno razočaran, ali i bolno iskren posle novog poraza, drugog u poslednje tri utakmice, istakavši kako će 'mnogo toga morati da se promeni ukoliko Barselona želi da se takmiči naredne sezone'.

Izabrane vesti

Pre svega da na minimum svede individualne greške, koje su prema njegovim rečima obeležile Barsinu sezonu na izmaku.

"Istina je da smo izgubili kontrolu nad utakmicom zbog grešaka koje ne smeju da se dešavaju. To nam se stalno dešava. Ova sezona ostaće upamćena kao sezona puna individualnih grešaka. One su obeležile sezonu. Ove greške su deo procesa učenja. Neki od naših igrača moraju da sazru. Moraju da greše kako bi naučili za budućnost", izjavio je Ćavi na konferenciji za medije.

Ono što katalonskog stručnjaka posebno boli je što, smatra on, njegovi igrači često ne umeju da zadrže kontrolu nad utakmicom do kraja.

"Imali smo priliku da rešimo utakmicu i poklonili smo je. Isto nam se dogodilo protiv Reala i u prvoj utakmici sa Đironom. Moraćemo da promenimo mnogo da bismo mogli da se takmičimo sledeće godine. Sada sam tužan i razočaran. Bili smo briljantni do 60. minuta, a onda ista priča kao i čitave sezone. Neefikasnost nas ubija. Lako smo dolazili do protivničkog gola, ali nam je nedostajalo snage, morali smo da budemo efikasniji. Onda i greške koje ne priliče ovom nivou igrača i kluba..."

Posebno što neretko dolaze u presudnim trenucima, na velikim utakmicama. Protiv Pari Sen Žermena, Reala, sada i protiv Đirone...

"U svakoj nepovoljnoj situaciji mi mentalno popustimo. To su specifične greške. Reč je o nedostatku zrelosti. Nadam se da ćemo naredne sezone biti bolji takmičari, jer ovako kako je trenutno je praktično nemoguće. Semafor ne pokazuje koliko smo superiorni, imali smo kontroli u dve utakmice sa Realom i Đironom, ali smo dozvolili da nam izmaknu."

Ipak, uverava Ćavi da se situacija može popraviti.

"Naravno da se da popraviti. Stvar je mentaliteta. Pripremamo utakmice dobro, ali greške su obeležile našu sezonu. Bilo je to sjajnih sat vremena, a onda u poslednjih 20 minuta nismo bili na nivou na kojem mora da bude jedan igrač Barselone."

Osvrnuo se trener Barse kratko i na Erika Garsiju, koji je letos pozajmljen upravo Đironi, a za kojeg, uverava Ćavi, ima mesta u njegovom timu.

"Već sam rekao da Erik Garsija ima mesto u Barsi. On igra za Đironu trenutno, ali to nije bila moja odluka", zaključio je Ćavi.


tagovi

ĆaviCavi ErnandesBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara