""
""

Da li je ovo kraj? Ukleti Derik Rouz se opet povredio! Ne zna se kad se vraća na teren (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.15. | 09:52

Ovo mu je 25. povreda svih vrsta od početka karijere...

Život nije nimalo lak za Derika Rouza! Izgleda kao da je neko bacio prokletstvo na plejmejkera Čikago Bulsa, jer taman kako se oporavi od jedne, usledi nova povreda koja ga od terena odvoji na duže vreme. Momak koji je lako mogao da postane jedan od najboljih svih vremena potpuno je u stanje šoka bacio kompletnu upravu i navijače Bikova pošto je povredu zaradio na prvom grupnom treningu posle oporavka od teške povrede meniskusa desnog kolena, koju je zaradio još u februaru!

Izabrane vesti

Naime, Rouz je zaradio frakturu leve slepoočnice nakon što ga je zasad neimanovan saigrač udario laktom u glavu, zbog čega je hitno prebačen u bolnicu. Tamo je konstatovano da je osvajaču dve zlatne medalje sa američkim nacionalnim timom potrebna hitna operacija, a još nije poznato kada bi Rouz mogao da se vrati na parket. Trener Čikaga Fred Hojberg nada se da bi to moglo da se dogodi do početka sezone i utakmice sa Klivlend Kavalirsima 27. oktobra, međutim prognoze lekara nisu tako optimistične. 

Ono što je najgore u svemu jeste to što je Rouzu ovo 25. povreda svih vrsta od početka karijere! Tačnije od 2008. godine, kada je prvi put obukao opremu Bulsa. Od tada 27-godišnji organizator igre pretrpeo je povrede na gotovo svim delovima tela - počev od nožnih prstiju, preko stopala, skočnih zglobova, kidanja prednjih ukrštenih ligamenata na oba kolena i raznih upala, cepanja meniskusa i upala kolena, do povreda zadnje lože, prepona, kuka, leđa, ručnih zglobova, istegnuća vratnih mišića, sada i slepoočnice, a na kraju i opšte iznemoglosti i bolesti organizma.

Nažalost, potencijalno velika karijera jednog mladog asa je u potpunosti upropašćena...

(FOTO: Action Images)


tagovi

povredaNBA ligaDerik RouzČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara