Printscreen
Printscreen

U Groznom nema ćevapčića, ali to ne sprečeva Bogosavca da gradi kultni status

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 20:44

Srpski bek pred produženjem ugovora sa Ahmatom

Od samog starta karijere u Partizanu, a i kasnijim partijama u dresu Čukaričkog, pokazivao se Miroslav Bogosavac veoma korisnim igračem iz prikrajka, a sve što je radio na terenima širom Srbije potvrdio je i na nivou ruskog premijerligaškog nivoa. Već je četiri godine nekadašnji mladi reprezentativac proveo u Ahmatu iz Groznog, a ruski mediji javljaju da će tako ostati i nakon 30. juna, kada Bogosavcu zvanično ističe akutelni ugovor. Momak iz Sremske Mitrovice odigrao je do sada 125 utakmica i to ga čini jednim od šest igrača sa najdužim stažem u dresu kluba koji je 2017. promenio ime iz Terek u Ahmat. Izvesnim produžetkom ugovora, Bogosavac bi imao velike šanse da ostane među Zelenima do 2028. godine i tako stekne kultni status.

Klub iz Groznog je do pre tri kola delovao već prežaljenim u borbi za osptanak, doživeo je blamantan poraza od Baltike (1:7), a onda je nanizao pobede protiv moskovskog CSKA, Sočija i Nižnjeg Novgoroda i svoju situaciju učinio značajno povoljnijom. Na četiri kola do završetka sezone, Ahmat ima tri boda više od pozicije koja znači igranje baraža za opstanak. Bogosavac je preneo atmosferu iz svlačionice .

Izabrane vesti

„Posle utakmice sa Baltikom nastala je teška situacija u timu, a onda je predsednik (Magomed Daudov) došao i rekao da veruje u nas, da idemo dalje, a rezultat će doći. Igrači su se takođe svi okupili odjednom. Bili smo svesni da smo jaki, da nam je mesto u vrhu tabele. Posle zagrevanja pred meč sa CSKA, pogledali smo se u oči i verovali u moguću pobedu", prisetio se Bogosavac detalja pred sudar sa Armejcima, koji se ispostavio kao prekretnicom prolećnog dela sezone.

Srpskim igračima u Rusiji baš nedostaje srpska hrana. Interesantno, fudbaler Rubina iz Kazanja Lazar Ranđelović je pre nekoliko meseci izjavio da mu u Rusiji nedostaje domaća kuhinja, a sličnog je osećanja i Bogosavac.

"Nedostaju mi ćevapčići i pljeskavice. Ćevapčići su tradicionalno srpsko jelo u obliku kobasica od mlevenog mesa. Obično se peku na uglju. Pljeskavica je kotlet od mlevenog mesa koji se služi uz hleb. To je jedna od najpoznatijih vrsta ulične hrane na Balkanu", simpatično je objasnio ruskim medijima Bogosavac.


tagovi

Miroslav BogosavacAhmat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara