""
""

Darušafakino samoubistvo u Milanu! Armani stigao „-22“ i uništio računicu Dejvidu Blatu

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.02.17. | 22:35

Tim iz Istanbula se raspao u poslednjoj deonici i sebi tako zagorčao život pred poslednjih devet rundi

Dobro kaže ona stara - nije gotovo sve dok se ne čuje poslednji zvuk sirene! A košarkaši Darušafake kao da su reči ove poznate krilatice zaboravili negde na ulasku u poslednju četvrtinu utakmice sa Armanijem u Milanu. Jer, gosti iz Istanbula dozvolili su da upropaste prednost od čak 22 poena iz finiša trećeg kvartala, mada je najveća razlika bila 25 koševa, i da na kraju izvrše kolektivno samoubistvo i prepuste trijumf protivniku - 89:87!

Izabrane vesti

I umesto da su dokrajčili Armani kada su imali šansu, igrači Dejvida Blata ostavili su sastavu Jasmina Repeše slamku spasa i napravili katastrofalnu grešku. Jer, ne samo da su u nepovrat prosuli ogromnu razliku, već su sebi upropastili računicu pred poslednjih devet rundi u elitnom takmičenju. Umesto da naprave razmak za prvim pratiocem ispod crte, Efesom, i potencijalne dve pobede razlike, tim Velimira Perasovića imaće šansu da eventualnim trijumfom nad Crvenom zvezdom u Beogradu preskoče gradskog rivala i naprave potpuni dar-mar na tabeli u finišu ligaškog dela sezone.

I ne samo što je Armani kolektivno odigrao fantastičnu poslednju deonicu i završio je sa čak 28 datih i svega 14 primljenih koševa, domaćinu je pobedu poklonio Bredli Vanamejker. Jedan od najboljih igrača Darušafake jedan je od tragičara utakmice, pošto je u prelomnim trenucima, na četiri sekunde do kraja i kod rezultata 87:85 za domaćina, promašio jedno od dva slobodna bacanja i tako omogućio Armaniju da sa linije penala uveća razliku i dođe do pobede. 

A Riki Hikman poklon nije propustio da uzme oberučke. I džaba Vanamejkeru to što je ubacio ubacio 20 poena i imao šest asistencija i četiri skoka, pa i sedam datih slobodnih bacanja, jer je promašio možda i najvažniji šut. U poraženom sastavu blistao je i Ante Žižić sa 17 poena i osam skokova, dok je Adrijen Moerman imao 12 poena i sedam uhvaćenih lopti.

U pobedničkom timu odlični su bili Davide Paskolo i Krunoslav Simon sa po 15 poena, a upravo su njih dvojica bili predvodnici neverovatnog Armanijevog povratka i preokreta.

Ipak, poseban utisak ostavili su Miroslav Raduljica i Milan Mačvan, koji su za večerašnji meč imali specijalne stajlinge sa brkovima. Ne znamo da li su srpski reprezentativci izgubili neku opkladu ili ne, ali obojica su imali zanimljive „frizure“, a Raduljičinu možete videti OVDE.

Inače, Mačvan je meč završio sa 10, a Raduljica sa samo jednim poenom.

EVROLIGA - 21. KOLO:

Uniks - Olimpijakos 75:90
/Grin 25 - Lengford 25/

Fenerbahče – CSKA 77:71
/Judo 15 - De Kolo 23/

Žalgiris - Barselona 77:71
/Lekavičijus 17 - Navaro 17/

Bamberg – Makabi 90:75
/Strelnijeks 25 - Gaudlok 22/

Armani - Darušafaka 87:85
/Simon, Paskolo 15 - Vanamejker 20/

Petak:
18.00 Galatasaraj – Panatinaikos
20.30 Bakonija - Real Madrid
20.45 Crvena zvezda - Anadolu Efes

(FOTO: MN Press)


tagovi

Miroslav RaduljicaMilan MačvanEvroligaDavide PaskoloBredli VanamejkerArmani Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara