"Mrđa"
"Mrđa"

Dauda promašivao za rođendan, ali Mrđa se pobrinuo za šlag na torti

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.02.14. | 14:49

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili Domžale u trećoj pripremnoj utakmici u Sloveniji - 1:0

MrđaTri od tri! Crvena zvezda je ostvarila i treći trijumf na pripremama u Sloveniji. Crveno-beli su, posle Ankarana (7:0) i Triglava (3:1), savladali i Domžale sa 1:0. Pobedonosni gol postigao je Dragan Mrđa u 88. minutu meča.  

Trener Slaviša Stojanović, koji je dva puta bio šampion sa Domžalama, odmah je želeo na delu da vidi najnovije pojačanje Savu Pavićevića, koji je pokazao potrebno iskustvo kada je u prvom poluvremenu faulom sprečio jednu kontru slovenačkog tima i tako eventualno spasao golmana Bobana Bajkovića. Beograđani su dosta grešili u primopredaji lopte, ali za to nisu bili kažnjeni zahvaljujući golmanu i stativi. S druge strane, Darko Lazović je opet bio centralna figura, protivnici nisu nikako mogli da ga zaustave, a imali su i problema sa Filipom Kasalicom i Abiolom Daudom. Upravo se Nigerijac u 34. minutu našao u idealnoj situaciji da asistira Milijašu za gol, međutim, pogrešio je prilikom predaje lopte i ova šansa je otišla u nepovrat. Poslednju šansu u prvih 45 minuta imali su domaćini, ali je posle udarca glavom Parkera lopta završila tik pored stative...

Usledile su izmene, Stojanović je šansu pružio i Cilinšeku, koji je na probi. Zatišje na terenu trajalo je sve do 62. minuta, kada je Zvezda imala najbolju priliku za gol. Posle sjajne akcije Ninkovića, Milijaša i Nenadića, Dauda je sa pet metara pogodio – golmana! Nigerijac deluje potpuno odsutno sa ovog meča, a ne znamo da li je u pitanju 26. rođendan, loš dan ili nešto treće…  

Ono što je započeo Dauda, nastavio je Mrđa  u 72. minutu. Savićević je nesebično asistirao najboljem strelcu Superlige, koji šutira sa četiri metara, ali usledila je intervencija golmana. U nastavku akcije pokušao je Onjilo, a na kraju i Ninković, koji vara dvojicu protivničkih igrača, lobuje golmana, a lopta pogađa stativu. I taman kada su mnogi pomislili da će se meč završiti najnepopularnijim rezultatom, Mijailović je u 88. minutu prošao po levoj strani, uputio oštar centaršut po zemlji, na loptu je zatrčao Mrđa i najzad zatresao mrežu Domžala za konačnih 1:0.

Zvezda je igrala u sledeće sastavu: Bajković (Vesić), Petković (Cilinšek), Martinović (Krneta), Pavićević (Onjilo), Nenadić (Mijailović), Gogić (Kovačević), Milijaš (Savićević), Lazović (Pečnik), Milunović (Ninković), Kasalica (Mrđa), Dauda (Lazić).

(FOTO: Star sport)

Izabrane vesti


tagovi

SlovenijaEvropaDragan MrđaDomžaleFK Crvena zvezdaAbiola Dauda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara