""
""

Drama iza zatvorenih vrata! Tihi ubica Kej Si Rivers koban po Olimpijakos, ali kapa dole Kalatesu

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.17. | 20:30

Amerikanac vezao dve trojke u ključnim trenucima, okrenuo rezultat, da bi Gist pečatirao trijumf na startu grčkog šampionata

San svakog košarkaša, a i navijača Panatinaikosa se ostvario! Nisu mogli da zamisle lepši i bolji početak sezone, pošto su na otvaranju grčkog šampionata slavili na gostovanju najvećem protivniku i to iza zatvorenih vrata Dvorane mira i prijateljstva - 71:68 (15:16, 21:24, 16:14, 17:12).

Izabrane vesti

Olimpijakos je sve prosuo, iako je dva minuta pre kraja utakmice imao čak devet poena viška! Da nešto ne štima u domaćim redovima bilo je jasno sredinom trećeg kvartala, kada je trener Sfajropulos poslao Kostasa Papanikalua u svlačionicu posle ozbiljne rasprave na klupi za rezerve. Pogubili su se izabranici Janisa Sfajropulosa u završnih 120 sekundi, lišenog pomoći povređenog Vasilisa Spanulisa, a još im je teže bilo kada je na scenu stupio Kej Si Rivers. Panatinikosov tihi ubica bio je koban po Olimpijakos pošto je sa dve ključnje trojke okrenuo veliki zaostatak i pretvorio ga u minimalno vođstvo. Tako je obezbedio svojim saigračima da dokrajče načetog takmaca. A onda je sve u svoje ruke preuzeo Nik Kalates

Najvažniju asistenciju na utakmici K​alates je upisao kada je u završnici napada koji nije imao ni glavu, ni rep, poslao alej-up asistenciju Džejmsu Gistu preko ruku protivničkih igrača! Bila je to njegovo sedmo završno dodavanje na utakmici, a kada tome dopišete i 14 poena, osam skokova i tri ukradene lopte, navijači Zelenih mogu slobodno da skinu kapu iskusnom plejmejkeru. 

Potvrdu trijumfa imao je Džejms Gist u završnim sekundama utakmice, kada je prvo iznudio faul Vangelisa Mancarisa, da bi potom bio precizan sa linije slobodnih bacanja. 

Pokušao je Mancaris senzacionalnim pogotkom za produžetak da se iskupi za grešku koju je načinio u prethodnom napadu, kada je pokušao da proigra Jorgosa Printezisa, a zapravo prepustio loptu direktno u ruke Kalatesu, ali je lopta otišla daleko od obruča. 

Na kraju u pobedničkom sastavu 13 poena imao je Rivers, koliko i Gist, dok je kod crveno-belih Džamel Meklin ostavio najbolji utisak sa 18 poena. Još jedan novajlija Holis Tompson, bio je solidan sa 13 poena, dok je Nikola Milutinov imao osam poena i sedam skokova. 

(FOTO: paobc.gr / V. Stolis)


tagovi

Džamel MeklinEvroligaKostas PapanikolauNik KalatesNikola MilutinovOlimpijakosPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara