""
""

Ekpe Judo otvorio dušu: Nisam imao pojma ko je Željko, a onda sam shvatio da je najbolji! Ne postoji trener za kojeg bih radije igrao

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.16. | 14:33

"On je vatren trener, vođa, perfekcionista. A iznad svega - čovek kojeg moraš da voliš. S njim nema igre. Nekome je to strašno, a drugi to vole", kaže centar Fenera

Zvanični sajt Evrolige često je bio mesto gde su košarkaši pisali svoje blogove, sumarali utiske ili najavljivali neki veliki događaj. Prvi centar Fenerbahčea Ekpe Judo otišao je korak dalje, pa je pokrenuo lični sajt kako bi misli prenosio svojim fanovima i otkrio malo više o sebi.

Izabrane vesti

Kao jednu od poslednjih tema koje je obrađivao Judo je odabrao nikog drugog nego - Željka Obradovića.

On je u jednoj obimnoj priči pokušao da sroči sve ono što misli o najboljem evropskom treneru svih vremena, kojeg prosto obožava. Međutim, počeci nisu bili takvi...
„Šta god da taj čovek/trener poželi od mene, dobiće. Trener Obradović postao je ključni sastojak koji je ponovo zapalio tu vatru u meni i opet probudio strast prema košarci. Pre nego što sam potpisao za Fenerbahče, nisam imao pojma ko je on. Nisam znao ništa o njegovoj igračkoj karijeri, o njegovoj ranoj tranziciji i ulasku u trenerske vode, šampionskim titulama koje je osvajao, načinu na koji vodi treninge i statusu najboljeg evropskog trenera svih vremena“, otvoreno je priznao Judo.

Ali kada je stigao u Istanbul, vrlo brzo su izgradili snažan odnos.
„Tako je od prvog dana. Otkako sam došao u Istanbul čitao sam i učio o njemu, a preporučujem i vama da to učinite kako biste osetili samo trunku njegove veličine. Željko Obradović je trener koji mi je dozvolio da budem agresivan ponovo, a to mi je vratilo samopouzdanje. Osećam se kao da mogu da igram protiv svakog i da držim stvari u svojim rukama“, sipao je pohvale Judo, da bi zatim nastavio:
„On je neverovatn trener-tehničar. Verovatno ima najbolju knjigu taktika koju sam ikad video. Ako bih ja postao trener, definitivno će prepoznati moje igre. On je vatren trener, vođa, perfekcionista. A iznad svega - čovek kojeg moraš da voliš. S njim nema igre. Nekome je to strašno, a drugi to vole“.

Judo je priznao da su mu bivši treneri pričali o Željku i savetovali ga da upija svaku njegovu reč.
„Čak i kada trener viče, on radi to kako bi vas ohrabrio. Možda je to čudno vama, ali meni pomaže. Ne postoji trener za kojeg bi radije igrao (možda jedino za mog trenera iz srednje škole). Samo pravi košarkaški poznavaoci znaju ko je Trener Željko, a on je bez sumnje najbolji trener svih vremena! Nadam se da ću uspeti sa njim da uradim priču gde ću s njim provesti ceo dan, samo kako biste i vi shvatili koliko je on poseban i koliko mi znači, kao i košarkaškom svetu“, stoji u blogu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Ekpe JudoEvroligaFenerbahče BekoŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara