""
""

Evo zašto je Bertomeu gospodar evropske košarke: Kinezi dali 30.000.000 evra za prenose utakmica!

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.07.15. | 20:09

“Azija nam je oduvek bila glavni prioritet za širenje tržišta i srećni smo što smo postigli ovaj dogovor“, izjavio je Bertomeu posle potpisivanja ugovora

Možda su neki kriterijumi ULEB-a čudni i nemaju mnogo veze sa košarkom, ali čelni ljudi ove organizacije još jednom su pokazali da znaju kako se pravi novac, a to je ono što njihovim arhi-neprijateljima iz FIBA nedostaje.

Izabrane vesti

Predsednik Evrolige Đordi Bartomeu potpisao je sa kineskom medijskom kućom HBN ugovor na 15 godina vredan 30 miliona evra i to će biti značajna injekcija za celo takmičenje.

Kineska kompanije ovim ugovorom otkupila je prava na televizijske prenose utakmica najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog takmičenja.
“Azija nam je oduvek bila glavni prioritet za širenje tržišta i srećni smo što smo postigli ovaj dogovor“, izjavio je Bertomeu posle potpisivanja ugovora.

Ovim ugovorom Evroliga je na neki način poslala poruku i uzvratila udarac ljudima iz FIBA koji već neko vreme žele da vrate Evroligu pod svoje okrilje.

Nedavno je FIBA objavila da je ponudila najjačim evropskim klubovima formiranje nove lige, ali je njihov prvi odgovor bio negativan.

(FOTO: MN Press)


tagovi

ULEBKinaEvroligaĐordi Bertomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara