""
""

Evrokup: Šou Lavrinoviča u Istanbulu! Mađari oduvali PAOK, Tepić očajan, Sofo loš... Novi poraz Budućnosti

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.11.15. | 22:17

AEK i Aris zabeležili pobede, Veličković se ispromašivao u porazu Trabzona, Zenit doživeo prvi neuspeh

Utakmicama šestog kola je nastavljena grupna faza u Evrokupu, a sa dobrima partijama su nastavili grčki predstavnici Aris i AEK.

Izabrane vesti

AEK koji sa klupe predvodi Dragan Šakota je slavio na gostovanju Krasnom Oktobru u Volgogradu i posle produžetaka slavio protiv fenjeraša u grupi, rezultatom 82:78. Blistao je Mavrokefalidis sa 28 poena i 10 skokova, Malik Herston je ubacio 16, a nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Milan Milošević dodao 11 poena. Kod domaćih se istakao Kuper sa 27 poena, ali je za tri šutirao 4/10.

Aris je zabeležio četvru pobedu u šest mečeva pošto je u Solunu savladao Trabzon. Sa 23 poena je Zaras bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, dok je Novica Veličković za Trabzon dao 11 poena, ali uz loš procenat šuta iz igre (4/11).

Učinak grčkih klubova je pokvario PAOK koji je doživeo četvrti poraz u šest mečeva. Solnok je na svom terenu savladao solunske crno-bele 78:69 zahvaljujući uraganskoj poslednjoj četvrtini u kojoj je dao 37 poena, a primio samo 14. sa 15 poena u mađarskom timu je najefikasniji bio David Vojvoda dok je 13 dodao nekadašnji koašrkaš Partizana i Zvezde Strahinja Milošević. Na drugoj strani je najbolji bio Vasilijadis sa 11 poena. Marković je dao osam, Duvnjak sedam, a Milenko Tepić se za 17 minuta na parketu nije upisao u strelce. Bivši Zvezdin centar Sofoklis Skorcanitis je meč završio sa pet poena sa 12 minuta.

Valensija je nastavila strašnu seriju i zabeležila išestu pobedu u isto toliko mečeva. Savladala je Nansi 77:65 uz 17 poena Van Rosoma, dok se Vladimir Lučić za 16 minuta na parketu nije upisao u strelce. 

Ruski Zenit je posle pet vezanih pobeda doćiveo prvi poraz u takmičenju. Poraženi su Avtodora iz Saratova 81:88 koji je predvodio Džeremi Čapel sa 21 poenom.

Banvit je na svom terenu rutinski savladao Budućnost 76:68, a Podgoričanima čiji sastav je u velikom problemu zbog povređenih igrača je pretila katastrofa posle 19 poena zaostatka na poluvremenu. Ipak, u drugom poluvremenu su uspeli da ublaže poraz. Bivši Panatniakosov prvotimac Ej-Džej Sloter je sa 15 poena predvodio truski tim, dok je u Budućnosti jedini raspoložen bio Suad Šehović koji je pogodio šest trojki i meč završio sa 23 poena. 

Majstorska partija Kita Lengforda i njegovih 23 poena su obezbedili Uniksu ubedljiv trijumf u gostima nad Steauom (88:71). U rumunskom timu, Marinović je ubacio 11, a Rašić sedam poena. 

Bešiktaš je na svom terenu doćiveo iznenađujući poraz od Lijetuvos Ritasa - 92:103. Turcima nije pomogla ni čudesna partija nejta Voltersa koji je ubacio 34 peona. Na drugoj strani je bio fantastični Kšištof Lavrinovič koji je meč završio sa 28 poena. Lavrinovič je za dva šutirao 6/7, za tri 3/4, a sa penala 7/7! 

Ništa bolje se nije proveo ni Galatasaraj koji je takođe kao domaćin poražen od Neptunasa 76:82 što je prvi poraz istanbulskog kluba u takmičenju. Goste je do pobede nosio Danijel Juing koji je ubacio 21 poen. U Galati je blistao Erik Mekolum koji je dao 30 poena uz šut za dva 8/8, a bio je neporegšiv i sa linije slobodnih bacanja - 14/14. Jedini raspoložen saigrač mu je bio naš Vladimir Micov sa 16 poena. 

Nemanja Aleksandrov je ubacio osam poena u pobedi Oldenburga nad Bonom 77:70. Nižnji je slavio u Jerusalimu protiv Hapoela (74:70) uz 23 poena raspoloženog Hvostova. Iako je na poluvremenu vodila deset razlike u gostima protiv italijanskog Trenta, Olimpija je na kraju poražena. Italijani su slavili 90:77.  


tagovi

Strahinja MiloševićSofoklis SkorcanitisNovica VeličkovićMilenko TepićEvroligaEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara